Nakon 18 mjeseci: Kokinakis se vraća tenisu!

Posle 18 meseci konačno su stigle ohrabrujuće vesti za Tanasija Kokinakisa. Mladi Australijanac koji je zbog povrede ramena (zbog koje je morao i na operaciju) propustio celu 2016. godinu, a u januaru 2017. je pokušao da se vrati, ali je posle osvojene titule u dublu sa zemljakom Džordanom Tompsonom u Brizbejnu, opet morao na pauzu (ovoga puta zbog problema sa stomačnim mišićima), uskoro će opet na teren.

Tenis 23.04.2017 | 18:45
Nakon 18 mjeseci: Kokinakis se vraća tenisu!
Prema poslednjim informacijama gledaćemo ga u kvalifikacijama za turnir iz serije 1.000 u Madridu (7-14. maj).

"Plan je da zaigram u Kaha mahiki", poručio je trenutno 269. teniser sveta koji se nalazi u Dubaiju gde trenira, a nakon toga će otputovati u Nicu gde će nastaviti sa vežbanjima.

Kokinakis je iskoristio pravo na zaštitni ranking, pa će moći da igra u glavnim žrebovima na Rolan Garosu, Vimbldonu i US Openu. Takođe, turnir u Los Kabosu koji se igra u julu, ponudio je Australijancu vajld kartu.

Povratak Kokinakisa sigurno je obradovao Lejtona Hjuita, selektora Dejvis kup reprezentacije Australije, koji neće do kraja godine moći da računa na Bernarda Tomića, čije će mesto, pod uslovom da bude spreman, najverovatnije zauzeti baš Tanasi.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar