Dejan Stanković je baš veliki Zvezdaš!

FK Crvena zvezda u takvoj je situaciji da nije imao novca da plati klincima put na turnir, koji je održan u Milanu. Kada je to čuo, Dejan Stanković odlučio da je plati sve troškove. I ne samo to. . .

Fudbal 21.04.2017 | 09:00
Dejan Stanković je baš veliki Zvezdaš!
Tri istine u jednoj priči:

Fudbalski klub Crvena zvezda zaista je u teškoj finansijskoj situaciji;
Crveno-beli imaju veoma talentovane klince koji dolaze;
Dejan Stanković je veliki zvezdaš i to je ponovo pokazao;

Generacija fudbalera Crvene zvezde rođena 2006. godine ne bi učestvovala na turniru u Milanu da Stanković nije u međuvremenu čuo da klub u kom je ponikao nema sredstava da ih pošalje na put i obezbedi im smeštaj u Dekijevom "drugom gradu".

Legendarni fudbaler Zvezde, Lacija i Intera, kojeg je novi predsednik UEFA Aleksander Čeferin postavio za ličnog savetnika, nije želeo da se to dogodi, pa je pokrio i troškove puta i smeštaja za crveno-bele klince, koji su mu se zahvalili na sebi svojstven način - osvojili su treće mesto na jakom međunarodnom turniru na kojem je učestvovalo 16 timova.

Igrom slučaja, vođa puta ispred Crvene zvezde bio je član Omladinske komisije kluba iz Ljutice Bogdana, koji se i zove i preziva isto kao i popularni Deki - Dejan Stanković.

"Turnir je bio odlično organizovan, imali smo maksimalnu pomoć domaćina i odličnu komunikaciju sa svim relevantnim osobama turnira. Fer-plej je bio na visokom nivou, a akcenat je stavljen na druženje same dece. Odigrali smo pet utakmica u tri dana i pobedili na četiri meča, a u polufinalu smo zaustavljeni", rekao je Stanković u raportu za zvaničan sajt crveno-belih.

"Posebne pohvale smo dobili od stručnog štaba Intera iz Milana i Akademije Internacionale, koji su vrlo pažljivo pratili sve naše utakmice. Među ključnim organizatorima ovog prestižnog turnira bio je i naš bivši fudbaler Dejan Stanković – imenjak vođe puta, bez čije materijalne pomoći naša ekipa ne bi ni otputovala u Milano. Na kraju turnira, nakon osvojenog trećeg mesta, svim igračima FK Crvene zvezde naš bivši as i njegova supruga Ana su poklonili po jednu trenerku Intera. Nadamo se da će organizator turnira pozvati naš klub i sledeće godine", dodao je Stanković.

"Naši dečaci su sjajno reprezentovali svoj klub i zemlju. Prezadovoljan sam odnosom igrača na terenu i van njega. I pored poraza u polufinalu deca su pokazala karakter i psihički se podigla u pobedi za treće mesto. Svaka utakmica nam je praćena od strane grupe trenera iz Akademije Intera i iskreno su bili iznenađeni nivoom tehničko-taktičke obučenosti generacije 2006. Lično smatram da su dečaci ispunili većinu mojih zahteva i uz dobar rad u narednom periodu sigurno možemo očekivati igrače koji će biti na dobrom putu da zaigraju i za prvi tim Crvene zvezde", rekao je trener talentovane generacije, Marko Milić.

"Okrećemo se daljem trenažnom radu na obuci dece i pripremi za nove turnire u Srbiji i inostranstvu".

Zvezda se kao klub zahvalilia Dejanu Stankoviću, kako je napisano - "velikom čoveku i fudbaleru".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zoka

21.04.2017 08:27

Bravo Deki majstore svih vremena.

ODGOVORITE