LE: Selta izbacila Genk za polufinale! U preostala tri meča produžeci!

Kakvo bi to polufinale bilo bez španskog predstavnika - Selta preživela! Ekipa iz Viga odolela protiv Genka - 1:1!

Fudbal 20.04.2017 | 23:10
LE: Selta izbacila Genk za polufinale! U preostala tri meča produžeci!
Selta će braniti čast Španije u polufinalu Liga Evrope. Posle solidnog posla kod kuće ekipa iz Viga je drhtala u Genku. Međutim, uspela je nekako da se provuče do plasmana u narednu rundu. Igrao se 62.minut meča kada je katastrofalno pogrešio vezni red domaćina. Pogrešnim dodavanjem ostavili su prostor Sistu. On je nosio loptu desetak metara i zatim odapeo šut koji je završio  u gornjem levom uglu - 0:1.

Činilo se tada je posao zavšren. Domaći su ubrazo uzvratili udarac. Spretan i srećan je bio odlični Trosan. Podigli su se domaći navijači. Samo jedan gol je nedostajao belgijskom predstavniku da dođe do prolaska. Nije vredelo.

Selta je remizirala 1:1 u Genku, a dalje je prošla pobedom od 4:2 u prvom meču na svom terenu u Vigu.

S druge strane, Junajted je opet remizirao 1:1 sa Anderlehtom, dok je Šalke savladao Ajaks 2:0, a Bešiktaš tim Liona sa 2:1, za produžetke na ova tri susreta.

Selta je maksimalno koristila ofanzivnu igru na koju je Genk bio primoran pa je pretila Belgijancima od samog starta meča na Kristal Areni.

Sjane šanse u prvom poluvremenu propuštaju Pione Sisto i Klaudio Buve, prvi promašuje ceo gol sa ibice kazenog, dok drugom šut sjajno brani Metju Rajan.

Na startu drugog poluvremena opet su u glavnim uglovama bili Buve i Rajan, a opet pobedu odnosi golman Genka, još lepšom intervencijom.

Međutim, pola sata pre kraja Španci "overavaju" plasman. Sisto krade loptu Kastanju na sredini terena, kreće ka kaznenom između četvorice igrača Genka, ali dok su oni pratili da li će lopta na levu ili desnu stranu do Aspasa ili Gvidetija, Sisto "zategao" i postigao sjajan gol sa 20-ak metara.

Četiri minuta kasnije Genk poravnava, Trosar krade loptu defanzivcima Selte, ulazi u kazneni prostor, a onda sjajnom dijagonalom trese mrežu španskog tima, ali ovaj gol samo ublažava eliminaciju Belgijanaca.

ČETVRTFINALE LIGE EVROPE - Revanš susreti

Bešiktaš - Lion 2:1 (1:1) - prvi meč 1:2 - produžeci
/Taliska 27 i 58 - Lakazet 34/

Genk - Selta 1:1 - prvi meč 2:3
/Trosan 68 - Sisto 62/

Mančester Junajted - Anderleht 1:1 (1:1) - prvi meč 1:1 - produžeci
/Mihtarijan 10 - Hani 31/

Šalke - Ajaks 2:0 (0:0) - prvi meč 0:2 - produžeci
/Gorecka 53, Burgštaler 56/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar