Đoković: Ovakve pobjede su mentalno bitne!

Novak Đoković istakao je da igra sa previše oscilacija na Monte Karlu, ali želi da se drži pozitivnih strana njegovih nastupa.

Tenis 20.04.2017 | 22:10
Đoković: Ovakve pobjede su mentalno bitne!
Srbin je kao i u prethodnom meču protiv Žila Simona, i u četvrtak protiv Pabla Karenja Buste imao dosta problema dok nije stigao do pobede.

Savladao je Španca u tri seta sa 6:2, 4:6, 6:4 i plasirao se u četvrtfinale turnira, u danu u kojem su eliminisani Endi Mari i Stan Vavrinka.

"Preživeo sam, tako se osećam. Oba meča sam preživeo. Do poslednjeg udarca nisam znao da li ću da pobedim ili izgubim. U oba meča sam se stavio u sličan neprijatan položaj. Imao sam set i brejk prednosti, sve je dobro funkcionisalo. Ali ima previše uspona i padova, potpuno sam izgubio kontrolu nad svojim udarcima. Pablu je raslo samopouzdanje, igrao je brže, meč je lako mogao da ode u njegovom smeru", rekao je Đoković.

Đokovićev pad je počeo u drugom setu kada mu je dosta problema pravila pozicija sunca, koje mu je sijalo pravo u oči prilikom servisa i udaraca.

"Ne bih da ispadne da se žalim jer su uslovi za igru bili isti za obojicu, ali je na početku drugog seta bio čudan ugao sunca, a i vrlo je hladno poslednjih dana, lopta je sporija, što je više odgovaralo za Karenja Bustu jer on voli kad ima više vremena da stvori poen. Ali, sve u svemu, još jedna dobra partija sa moje strane, držaću se pozitivnih strana, mentalno mi ovakve pobede mnogo znače", dodao je srpski teniser.

Naredni rival Đokoviću je Belgijanac David Gofan koga je dobio u svih pet ATP susreta, a izgubio je samo egzibicioni meč u Londonu prošlog leta.

"Nemam pravo da razmišljam previše unapred o mogućem plasmanu, igrao sam loše tenis ove godine, ove nedelje sam igrao dobro na momente. Gofan je odličan igrač, konstantan, brzo se kreće po terenu, videćemo kakvi će uslovi biti sutra", zaključio je Đoković.

Đoković i Gofan će igrati u petak.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar