Svaki dan dug od 1.560.000 KM

Nije iznenađenje što je odbijen zahtjev za hitno donošenje zakona o akcizama na sjednici Predstavničkom domu PS BiH, rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica u "Pulsu" BN televizije.

Republika Srpska 20.04.2017 | 21:34
Svaki dan dug od 1.560.000 KM
"U tako bitnim stvarima, ne treba nista lomiti preko koljena. Mi smo to uradili zbog interesa građana Republike Srpske. Sigurno je da to ne odgovara ni FBiH. Povećanje cijene akciza ne može nikom da odgovara", rekao je Govedarica.

On je dodao da je podržavanjem zakona o akcizama SNSD pokazao svoje pravo lice.

"SNSD je pokazao svoje pravo lice. Prvo su govorili da neće ulaziti u Predstavnički dom PS BiH dok je tu Džaferović, a onda su došli da glasaju za ovaj zakon. Dušanka Majkić je rekla da je ovo udar na BiH, a do prije dva mjeseca je govorila da je to udar na RS. Staša Košarac je u jednom kutku, danas, pregovarao sa istim tim Džaferovićem kako da hitno donesu ovaj zakon. Nadam se da su građani vidjeli koliko su oni dostojni i koliko košta njihov politički obraz", rekao je Govedarica.

Prema njegovim riječima, povećanje akciza na gorivo posebno bi ugrozilo poljoprivrednike i to bi bio još jedan u nizu udara na ovaj dio stanovništva.

Sasvim logično je da ne podržimo smjenu Savjeta ministara BiH koju je predložio SNSD, tvrdi Govedarica i objašnjava:

"SNSD je krenuo sa tom vrstom inicijative da bi evidentne probleme koje nosi Zakon o akcizama i Zakon o osiguranju depozita skrenuo na potpuno novi kolosjek - smjenu Savjeta ministara."

Nismo Bakirovi Srbi u Sarajevu, jasan je predsjednik SDS i jedan od lidera Saveza za promjene.

"To je jedna potpuna manipulacija i politički spinovi koje ova vlast predstavlja građanima sa neviđenom dozom laži i mržnje prema SDS-u."

Istovremeno, istakao je Govedarica, Milorad Dodik je akter mnogobrojnih srpskih podjela.

"Bio je to i prije devedesetih kada je sa Antom Markovićem radio na raznim projektima za koje je SDS tvrdio da nisu dobri. Bio je akter podjela i kada se donosila odluka o Vens-Ovenovom planu, a i poslje rata kada je na tenkovima SFOR-a dolazio na vlast, a on je akter podjela i u Srbiji."

Ekonomsko stanje Republike Srpske oslikava se ovih dana u sudbini drvoprerađivača, Željeznica Republike Srpske, u prodaji Ljubije nepoznatoj kompaniji, u gubicima Rafinerije Brod...

"Radio sam analizu... Od prvog januara do danas Vlada Srpske nas je svakog dana zaduživala 1.560.000 KM. Dakle, do danas 172.000.000 ne računajući posljednje zaduženje od 50 miliona", rekao je lider SDS-a.

Ukratko, Republika Srpska je u ekonomskom smislu na staklenim nogama, podvukao je Vukota Govedarica u "Pulsu" BN televizije.



BN televizija

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Reakcija

20.04.2017 19:52

E moj Vukota,nemate Vi petlju da rušite vlast,samo pričate,a izgleda da se nadate da će narod sam da ruši Dodika-ozbiljna opozicija bi stala pred narod i pozvali ga na proteste??!! Radite nešto i odmaknite se od jalove priče. Mile može dauživa poredVas!!

ODGOVORITE
Name

pero Prvacic

20.04.2017 20:12

Nista mi nemamo od te price. Oni su pokazali pravo lice u bezbroj situacija, i to nista nije novo. Problem je sto i dalje uporavljaju nasim i vasim zivotima. I upravljace jos dugo ako vi iz opozicije nesto drasticno ne preduzmete. Na zalost, i vi ste pokazali vase prav lice. Lice nemoci, apatije, pasivnosti, nemoci..... Ako tako nastavite, nemate nikakve sanse da na slijedecim izborima pobijedite Dodikov izborni marketing. Vasa prednost bi morala da bude viseskruko ubjedljivija ako mislite da se bar priblizite izbornom uspjehu.

Name

Akcija

20.04.2017 20:16

A,kontra miting,ha ha ha.....

Name

sdsovavc

20.04.2017 20:50

E ovo si u pravu vi samo gledate da ugurate sebe u neku foteljicu nije bitno u Sarajevu ili b luci za neke sitne pare a njima pustate da iznose milijarde odavde od pdv od kradje oni sve lazu i taj pdv ne ode sav za kredite mmf jer i tu nema tragova u poreskoj.

Name

sdsovavc

20.04.2017 20:53

i uzivva boga mi kara mlade pice po banjaluci kupuje im audije nove stanove itd sta ces seljak u mladosti se nije izivio pa sad osjetio miris banjalucke pice i starleta a pun ih je grad.

Name

Jel

20.04.2017 21:02

Ovaj zvani reakcija IMA zadatak da napada opoziciju tisi placen öd sefa Dode da vices tebi je dobro dok je tvoga krkana Staces öd iduce godine kada ti sef ode u prdekanu.A zasto opozicija nestane ispred naroda ima puno pravo ja ih razumijem sto BI SE blamirali da ih ismijavate narod nesmije ni da zucne naglas samo po podrumima medecu Kao za vrijeme Titinog rezima kada htjednu na cestu povesce nji opozicija Rado bez podrske nema muzike.

Name

Gricko

20.04.2017 19:54

Tako je Predsjednice!!!!!Rusi crvene i budi jos ostriji.Zivio nam i da te sreca prati!!!!

ODGOVORITE
Name

sdsovavc

20.04.2017 20:52

S kim ce on rusiti baja polako kupuje papke poput stevandica i ostalih jazavaca samo zove i kaze ej mali koliko bolan kesa trebas i cao a zna se da su srbi slabi na pare mater bi prodali za pare.

Name

Херцеговац

20.04.2017 20:02

Па кад им је толико стало нека акцизе уведу онима који имају путеве, а не нама чији си путеви гори од макадама.

ODGOVORITE
Name

Srle

20.04.2017 20:34

Nema nista od tebe..supljiras.

ODGOVORITE
Name

Repo Poslovi

21.04.2017 05:49

Eto ti si pametan, ne supljiras ajde molim te