Danilović: Denver ne brani Jokiću da igra za Srbiju!

Košarkaški savez Srbije oglasio se saopštenjem povodom informacija u medijima da igrač Denver Nagetsa Nikola Jokić neće igrati za Srbiju na Evropskom prvenstvu.

Košarka 20.04.2017 | 22:50
Danilović: Denver ne brani Jokiću da igra za Srbiju!
Prethodnih dana, mediji u Srbiji i Sjedinjenim Američkim Državama preneli su da najbolji igrač tima iz Kolorada neće igrati na prvenstvu Evrope koje je na programu od 31. avgusta do 17. septembra.

Potpisnik saopštenja iz naše Kuće košarke jeste predsednik Predrag Danilović.

"S obzirom na učestalu neprofesionalnost da se o igračima, kandidatima za košarkašku reprezentaciju Srbije, prve vesti o eventualnom otkazivanju učešća često šalju kroz medije preko trećih lica, umesto da se prvo obavesti Košarkaški savez Srbije, ne želimo da kao ozbiljna košarkaška institucija priznata u Evropi i svetu, dajemo šansu za bilo kakvo proračunato pogrešno izveštavanje, već da ukratko objasnimo sportskoj javnosti, ali i svim igračima i saradnicima, istinitu činjenicu.

Nijedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima koji su pod ugovorom zabrani igranje za nacionalne timove svojih zemalja iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u svoje klubove mnogo bolji i zreliji nego što su bili. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja.

Kao potvrdu našeg stava, a sigurni smo i stava svih sportskih radnika, u nastavku prilažemo odgovor potpredsednika i pomoćnika generalnog menadžera Denver Nagetsa gospodina Arturasa Karnišovasa, koji je korektno i sportski odgovorio na pravovremeno i konkretno pitanje upućeno od strane KSS – 'Da li i zašto Denver zabranjuje nastup njihovog igrača Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017?“.

"Prema ugovoru između NBA i FIBA, mi ne možemo i nećemo braniti Nikoli da igra za reprezentaciju Srbije. Obavestite me ukoliko budete imali daljih pitanja. Već sam razgovarao sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem po ovom pitanju. Hvala vam", navodi se u odgovoru Karnišovasa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar