Monte Karlo: Đoković "preživeo" i Karenjo-Bustu za četvrtfinale!

Novak Đoković opet se mučio više od dva sata, ali se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu.

Tenis 20.04.2017 | 20:10
Monte Karlo: Đoković "preživeo" i Karenjo-Bustu za četvrtfinale!
Srbin je posle mnogo, previše oscilacija savladao Španca Pabla Karenjo-Buste sa 6:2, 4:6, 6:4-

Đoković će u četvrtfinalu igrati sa Belgijancom Davidom Gofanom, u petak.

Očekivane pobede u osmini finala ostvarili su Rafael Nadal, Marin Čilić i David Gofan, dok su Albert Ramos Vinjolas i Pablo Kuevas iznenadili Endija Marija i Stana Vavrinku.

Tok meča:

Đoković se od prvog gema našao pod velikim pritiskom Karenj Buste. Španac je odlično koristio svoje najjače oružje, igru sa osnovne linije, dobrim riternom stigao do tri brejk prilike, ali je Đoković spasao sve tri.

Posle osmominutne borbe u kojoj su greške obojice tenisera diktirale tempo, Srbin uspeva da slomi rivala i dobije uvodni gem na meču.

Usledio je sličan gem na servis Španca, ovaj put je Karenjo Busta bio pod velikim pritiskom, i dalje su greške odlučivale poene, Đoković stiže do dve brejk lopte, ali ni on ne uspeva da oduzme servis rivalu.

Konačno, u trećem gemu Đoković se razigrao i bez izgubljenog poena poveo 2:1. Nakon njega je bez problema do gema na svoj servis stigao i Karenjo Busta, a Srbin nastavlja da dominira na svoj, te 11. poenom u nizu nastavlja da diktira ritam meča.

Kratka pauza zbog odlaska u toalet nije dekoncentrisala Đokovića koji nastavlja u odličnom ritmu te stiže do treće brejk lopte u setu, koju konačno koristi i stiže do 4:2.

Đoković je održao visok nivo svog servisa i u nastavku, dok je Karenjo Busta nastavio da greši, pa Srbin pravi još jedan brejk i dobija prvi set – 6:2.

Iako se žalio na probleme sa ramenom, Đoković je uspeo da osvoji prvi servis gem u drugom setu, a potom i da napravi novi brejk za 2:0.

Međutim, to nije slomilo Španca, Karenjo Busta konačno počinje da pogađa vinere i odmah pravi ribrejk, prvim brejkom još od početka meča.

Đoković je ušao u krizu u ovom periodu meča, što je Karenjo Busta iskoristio i preokrenuo rezultat drugim brejkom u nizu sa 3:2. Srbinu se ponavlja scenario iz prethodnog meča sa Žilom Simonom.

Pokušao je Đoković promenom taktike ta preokrene situaciju, češće je izlazio i na mrežu, ali Španac nastavlja sjajno da igra i drugi gem u nizu preokreće sa 15:40, te trećim uzastopnim brejkom stiže na poen od izjednačenja u setovima (2:5).

Ipak, Srbin ne odustaje u najtežim trenucima, napada servis Španca i vraća jedan brejk. Đoković ga odmah kapitalizuje i stiže ga samo gem zaostatka (5:4), ali Karenjo Busta dobija drugu šansu da osvoji set.

Španac ne propušta i ovu priliku, te sa 6:4 poravnava rezultat u meču.

Đoković donekle popravlja svoj nivo igre i bez previše problema osvaja prva dva servis gema u trećem setu, stiže i do brejk šanse na 2:1, ali promašuje bekhend paralelu.

Srbin nastavlja postepeno da pojačava ritam i igra sve sigurnije, lako osvaja treći servis gem, a onda opet napada Karenja Bustu. Propušta dve brejk šanse, ali ne i treću za 4:2 i veliki korak ka pobedi.

Međutim, Đoković opet potpuno neočekivano pada, gubi koncentraciju, greši, servira duple greške, promašuje drop-šot, i dozvoljava rivalu da mu oduzme servis nakon što je imao 40:15.

Španac odmah kapitalizuje bitan brejk, te nastavlja da vrši žestok pritisk na servis Đokovića. Novak se mučio da uspostavi svoj ritam, Karenjo Busta stiže do dve brejk šanse za potpuni preokret, ali drugi teniser sveta igra najbolje kad je bilo najvažnije i izvlači se iz opasne pozicije (5:4).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar