Komšić najavio gašenje DF-a

Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte (DF), na posljednjoj je sjednici Predsjedništva te stranke predočio užem stranačkom rukovodstvu prednacrt platforme kojim se najavljuje gašenje Demokratske fronte.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Deklaracija koju bi DF trebao usvojiti na unutarstranačkim organima nastavak je priče o ujedinjavanju takozvane ljevice, odnosno građanskog bloka u BiH. Preciznije u Federaciji BiH, jer u toj priči, kao što se moglo vidjeti na skupu održanom na Jahorini krajem decembra kada je potpisana Jahorinska deklaracija, nije bilo političkih, akademskih ili predstavnika nevladinog sektora iz Republike Srpske.

Jahorinsku deklaraciju su potpisali SDP, DF i Građanski savez te nekoliko univerzitetskih profesora, kulturnjaka i predstavnika nevladinog sektora bliskih Reufu Bajroviću i organizacijama povezanim s Bajrovićem i njegovom suprugom, a koje su finasirale rad pojedinih NVO. U ime DF-a Deklaraciju je potpisao Željko Komšić, predsjednik stranke pred gašenjem.

Naime, u prednacrtu platforme koja se našla na sjednici Predsjedništva DF-a, a čiji puni naziv glasi: Platforma jedinstvenog djelovanja građanskog bloka u Bosni i Hercegovini, i koja će se vjerovatno naći na dnevnom redu sjednica rukovodstva i ostalih stranaka potpisnica Jahorinske deklaracije, najavljuje se i mogućnost ukidanja pojedinih stranaka. U konkretnom slučaju DF-a.

- Političke partije i stranke će kontinuirano razgovarati o modelima zajedničkog nastupa na Opštim izborima 2018. godine u Bosni i Hercegovini o čemu će se sačiniti poseban sporazum ne isključujući ni Kongres ujedinjenja - stoji u nacrtu dokumenta koji je razmatralo Predsjedništvo DF-a na posljednjoj sjednici.

Kongres ujedinjavanja praktično bi značio stapanje sa SDP-om iz kojeg su i nastale DF i indirektno Građanski savez.

(Faktor.ba)

KOMENTARI12
POŠALJITE PORUKU

Karadoz

20.04.2017 13:56

Ne ide mu vise populizam... sta li ce sad da radi?

Dragutin

20.04.2017 14:08

Taj nikad nije ni trebo da se bavi politikom,mogao je da pravi ćevape u Sarajevu umesto što se bavio politikom. Stalno je glumio nekog lažnog hrvata koji kao fol navija za bošnjake,al to nije moglo večno da traje, trajalo je kolko je trajalo i kraj.Sad više ne sme da ode u hrvatski deo BiH,a u RS-u da i ne govorim.Komšić je davno ispušena lula.On je bio bošnjački hrvat koji je služio bošnjačkim predstavnicima za preglasavanje u predstavništvu BiH protiv RS-e.Ali s tim je gotovo zauvek.E Komšiću kako si se lako prodao?Taj bi sve vere,nacije i stranke menjao za lovu.

Dragutin dragi, pusti Zeljka i cuvaj svog Dodu. Jedino on valja. Zapjevat ce i tebi crni gavran jos malo

Mure

20.04.2017 15:00

Boli ga k... jasta ce nego ugasit partiju i lagano da trosi naporno stecene novce.Obezbjedio je buduce nasljednike i opusteno u buducnost.

karamba

20.04.2017 15:11

On je Hrvat takav kakav jeste , a ne onakav kakvim ga ti u svojoj tupoj glavi zamišljaš da treba da bude.Valjda ni svi Hrvati nisu isti.

Lupetaš

20.04.2017 16:00

Komšić

20.04.2017 15:17

Da se kandiduje za člana predsjedništva na izborima,garantovano bi ponovo bio izabran,jednostavno:raja ga voli zbog poštenja i iskrenosti prema raji!!!

Komsic je ljigav i antipatican lik ali volio bih da se kandiduje za predsjednistvo i nazigu Covica, glavnog bajinog partnera.

Milenko

20.04.2017 16:56

Zao mi ga ko lanskog snijega.

Brzi

20.04.2017 18:38

B.Posavina

20.04.2017 20:58

Gdje god si ti ,tu smi i mi.

Predrag

20.04.2017 23:01

Komsic je grdji ustasa i od Ljube Milosa, Maksa Luburica, Alojzija Stjepinca, Ante Pavelica i Franje Tudjmana zajedno i mislim da to govno i fleka od covjeka ne smije da dise isti vazduh zajedno sa mnom. Ubiti govno ustasko!!!!!

Predrag

20.04.2017 23:28

Da se razumijemo, ja nisam i nacista ni fasista. Ja imam 61 godinu, i po tome mozete suditi o mome misljenju. Jedina i prava drzava je Jugoslavija, a svi koji misle drukcije mogu da mi pop..e na slamcicu iz higijemskih razloga . ( da ne dobijem kakvu polnu bolest)

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.