Video: Mladom vozaču Formule morali da odsjeku obje noge poslije udesa na stazi!

Svet automoto sporta užasnut je tragedijom koja je zadesila maloletnog vozača Formule 4, 17-godišnjeg Bilija Mongera, kome su lekari morali da amputiraju obe noge nakon udesa tokom trke na Donington parku, stazi nedaleko od Lestera.  Borba za život – udes vozača Formule 4 mobiliše automobilističku humanost! U Britaniji je za Bilija Mongera, kome su nakon udesa amputirane obe noge sakupljeno 360. 000 evra. Akcija se nastavlja i po svim ekipama najbržeg cirkusa.

Ostali sportovi 21.04.2017 | 14:45
Video: Mladom vozaču Formule morali da odsjeku obje noge poslije udesa na stazi!
Kada borba za život prevaziđe sport, to zaista potvrđuje da je automobilizam i dan-danas jedan od najopasnijih sportova na svetu. Vozaču Formule 4, sedamnaestogodišnjem Biliju Mongeru, desio se udes nakon koga je nastupila borba za njegov život. Naime, mladi automobilista je izgubio mnogo krvi, a lekarima nije preostalo ništa sem da mu amputiraju obe noge nakon udesa na Donington parku nedaleko od Lestera.

Udes se desio tako što je Monger naleteo u punoj brzini na bolid koji je zbog kvara stajao na stazi. Još uvek nije jasno kako je direkcija trke dozvolila da se bolidi kreću, odnosno da zbog ugrožene bezbednosti na stazi ne bude istaknuto upozorenje, žuta ili crvena zastava. Kako bilo, medicinske službe su mladog vozača helikopterom prebacile u bolnicu.

Nesrećni mladić je, vozeći svoj bolid, naleteo na drugi, kome je tokom nadmetanja u nedelju motor otkazao pa se zaustavio na stazi baš kada je 17-godišnjak nailazio.

Ovog momka su medicinske službe izvukle iz slupanog vozila, helikopterom je odmah prebačen u bolnicu, a tamo su doktori morali da pribegnu amputaciji obe noge, koje su potpuno bile smrskane u nesreći.

Za samo 24 časa, britanska, potom i svetska automoto javnost, uspela je da skupi čak 360.000 evra za njegov oporavak, a mnogima se naročito dopao potez asa Formule 1, Džensona Batona, koji se među stotinama donatora izvojio prilogom od 15.000 funti (oko 18.000 evra) i porukom:

"Zagrli tu ljubav porodice i prijatelja u ovim teškim danima, oporavi se brzo, drugar".



Izvor: blic.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar