Srpske teniserke o moćnim Australijankama: Nisu one bauk!

Još dan je ostao do baraža za popunu Druge Svetske grupe koji će srpska reprezentacija odigrati protiv Australije (22. -23. aprila) u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu. Selektorka Tatjana Ječmenica-Jevtić, Ivana Jorović i Dejana Radanović su u ponedeljak stigle u grad na Begeju, a u utorak su se timu priključile Aleksandra Krunić i Nina Stojanović, koje su zbog terapija ostale dan duže u Beogradu. Australijanke su, takođe, već u Zrenjaninu, a trener Ališa Molik računa na Dariju Gavrilovu, Ešli Barti, Kejsi Delakvu i Destani Ajavu.

Tenis 21.04.2017 | 09:45
Srpske teniserke o moćnim Australijankama: Nisu one bauk!
Ivana Jorović, trenutno 174. na svetu, u Talinu je u februaru bila junakinja Srbije, kada je obezbedila našoj selekciji priliku da se bori u baraži za popunu u eliti. Dva meseca posle velikog uspeha, Čačanka je ponovo spremna da zablista.

- U formi sam, imam nekoliko dana da još više podignem nivo igre i verujem da ću uz naš stručni tim to i uspeti. Ako budem dobila priliku da igram, nadam se da ću ponoviti dobre partije - rekla je za Blicsport Jorovićeva.

Australijanke u svojim redovima imaju 27. igračicu sveta Dariju Gavrilovu i 85. Ešli Barti.

- Nikada nisam igrala protiv neke od njih, ali sam sigurna da imaju mana. One nisu nikakav bauk i po rangu jesu bolje od nas, ali u Fed kupu pobeđuje ona igračica koja je bolje raspoložena. Koja se bude bolje osećala na terenu, ta će pobediti i mislim da rang nije presudan. One su dosta jake, ali naš adut bi mogla da bude domaća publika, kao i naboj i energija koju osećamo dok igramo za Srbiju. Nadam se da ćemo uspeti da slavimo - istakla je Ivana.

Kao glavni adut koji bi timu mogao da pomogne da dođe do trijumfa, bivša prva juniorka sveta ističe publiku.

- Nadam se samo da će što više navijača doći i podržati nas. Čuli smo da je u Zrenjaninu dobra atmosfera i da svi uvek navijaju za sportiste. Pozivam navijače da dođu, oni mogu da nam budu vetar u leđa.

Jorovićeva nije briljirala između dva Fed kupa.

- Iskreno, dosta me je poremetilo to što sam se u Kuala Lumpuru razbolela, pa sam morala da pauziram tri nedelje. Ali mislim da sam u dobroj formi, imam dosta samopouzdanja, samo mi fali malo sreće. Malo sam korigovala ishranu, pa sam tako smanjila unos mesa. Meso mi nikada nije prijalo, pa sam odlučila da ga ne izbacim potpuno, ali jedem ga jednom nedeljno. I mnogo bolje se osećam. Jedem samo crveno meso.

Ivana standardno dobro igra za reprezentaciju, pa nije ni čudo što je nominovana za “Nagradu srce” koju dodeljuje ITF.

- Obožavam da igram za Srbiju, uvek sam maksimalno motivisana. Nadam se da ću ove godine osvojiti tu nagradu. Prošle mi je zamalo izmakla, pobedila me je Turkinja Bujukakčaj - dodala je Ivana.

Mečevi za vikend počinju u 13 sati. Prvog dana se igraju dva singl meča, a drugog dana dva singl meča i dubl. Žreb je danas, a selektorke imaju pravo izmene sat vremena pred duele.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar