Krenuo je lov na nesrećnog Teveza!

Da li ste znali da postoji otkupna klauzula od 6. 300. 000 evra?! Postoji sasvim realna mogućnost da legendarni napadač ovog leta promeni klub. . .

Fudbal 21.04.2017 | 16:30
Krenuo je lov na nesrećnog Teveza!
Najplaćenijem fudbaleru sveta Karlosu Tevezu ne cvetaju ruže u Kini, o tome smo već pisali - čovek slabo jede danima, ne razume jezik, povukao se u sebe - a nove informacije kažu da postoji sasvim realna mogućnost da Argentinac već ovog leta promeni sredinu. 

Čuvši šta se dešava sa Tevezom, prvi čovek Boke Juniors Danijel Angelići odmah je reagovao, najavio put u Šangaj i razgovore sa Karlitosom, otkrivši pritom da je klub prilikom prodaje svoje legende zadražao pravo da ga za određenu sumu novca vrati. Radi se dakle o klasičnoj klauzuli...

"Ako mene pitate, voleo bih da ga vratimo. Voleo bih da vratimo čak i samo jednu njegovu nogu. Zakazao sam već put u Kinu u avgustu. Planiram da se tada vidim sa njim. Popričaćemo o svemu, pa i mogućnosti da ga otkupimo", kazao je Angelići za ESPN. 

Šangaj je u januaru platio Teveza 10.500.000 evra i pritom ga učinio najplaćenijim fudbalerom sveta. Prvi izveštaji govorili su da će Argentinac zarađivati čak basnoslovnih37.000.000 po godini, ali kasnije se ispostavilo da je ta cifra značajno manja... U svakom slučaju, Ančelići je otkrio da po tom ugovoru Boka posle godinu dana može da vratiTeveza tako što će da refundira Šangaju 60 odsto vrednosti traansfera, što će reći6.300.000 evra.  

"Znam da je otišao tek nedavno i upoznat sam s onim što je potpisao. Ipak, uveren sam da u avgustu možemo da pregovaramo. Isto tako, znam ćemo morati da poštujemo svaku odluku njega i njegove porodice. Moja obaveza kao predsednika Boke jeste da naporno radim i stvorim uslove da se on vrati", podvukao je Angelići. 

Prvi čovek slavnog argentinskog kluba takođe je kazao da Boka ima plan da 2018. godine napadne Kopa Libertadores i da bi i to mogao da bude veliki motiv Tevezu da se vrati, jer bi odlazak u penziju s najvrednijim klupskim trofejom posle evropske Lige šampiona bio nešto o čemu mašta svaki Južnoamerikanac. 

Da novac nije problem Angelići je stavio do znanja svima rekavši da ne postoji dilema da li treba zadržati Rikarda Senturiona (24) - pozajmljeno levo krilo iz Sao Paula, trenutno jedan od najboljih igrača Boke - ili vratiti Karlosa Teveza. 

"Takav izbor ne postoji. Želim ih obojicu. Imamo novac i za jednog i za drugog", zaključio je Angelići.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar