Unikaha čini sve da zadrži Nedovića!

Spreman je novi, poboljšani ugovor! Ali, CSKA nudi mnogo više!

Košarka 20.04.2017 | 20:45
Unikaha čini sve da zadrži Nedovića!
Košarkaškom Evropom munjevitom brzinom prostrujala je vest da je moskovski CSKA ozbiljno želi da pod svoje skute naredne sezone dovede Nemanju Nedovića. 

Na ovakve najave nisu ostali imuni ljudi iz redova novog prvaka Evrokupa, pošto su čvrsto rešeni da srpskog reprezentativca zadrže i naredne sezone. 

Zbog toga je, prema pisanju andaluzijskog Opiniona, Unikaha Nedoviću spremila novi, poboljšani ugovor i pokušaće sve u nameri da mladog beka „zaključa“ i skloni s tržišta!Nedović sa Malagom ima važeću saradnju i sledeće godine, a njegova plata iznosi oko 550.000 evra. Nezvanično, prema slovu novog ugovora Nedović bi od Unikahe mogao da inkasira između 800.000 i 850.000 evra, s tim što bi klub želeo da Srbin parafira vernost na još sezonu ili dve. 

Plan je jasan - Unikaha bi da od Nedovića napravi prvu zvezdu tima. Srbin već ima ogromnu naklonost publike, koja mu je čak skandirala "MVP, MVP, MVP" na aerodromu u Malagi, posle uspešnog trijumfalnog pohoda na trofej u Evrokupu. 

Osim uvećanja plate trebalo bi da dođe do novih, određenih korekcija. Naime, u sadašnjem ugovoru Nedović ima otkupnu klauzulu koja iznosi 3.000.000 evra. A, ako bi se Nedović odlučio da produži ostanak u Andaluziji, na papiru bi stajala nova klauzula, koja bi postala aktuelna ukoliko se dogodi da Unikaha ne ostane u Evroligi i posle sezone 2017/18. Tada bi se klauzula značajno umanjila, a čak postoji i mogućnost da bude uključena i opcija izlaska iz ugovora, ako ne bude Evrolige. 

Sve to daleko je manje od onoga što je, navodno, spremio CSKA. Aktuelni evropski šampion pripremio je dvogodišnji ugovor Nedoviću gde bi u prvoj godini dobio 1.200.000 evra, a u drugoj čak 1.500.000 evropskih novčanica. Na sve to trebalo bi da se nadovežu i određeni bonusi, pa bi ukupni iznos ugovora bio oko 3.000.000 evra neto. 

Kako je najavljeno, razgovori između Unikahe i Nedovićevog agenta Miška Ražnatovićazakazani su za maj, posle čega bi sve trebalo da bude mnogo jasnije. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar