Šuman: Treba li nam uopšte reprezentacija BiH?!

Selektor rukometaša Bosne i Hercegovine Bilan Šuman postavio pitanje javnosti i nadležnim instutucijima jer je upitan odlazak "zmajeva" na meč sa Finskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Ukoliko Rukometni savez do 24. aprila ne obezbijedi oko 50.000 KM, rukometna reprezentacija BiH neće odigrati utakmicu trećeg kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj protiv Finske u gradu Vanta.

Da li će Rukometni savez BiH, kojem su računi blokirani i koji još nije preregistrovan i djeluje van Ustava BiH, uspjeti da sakupi potrebni novac, zasad nije poznato. 

"Nadam se da članovi IO neće izaći iz kancelarije dok ne riješe ovaj problem. Ja sam im uputio jedan mejl u kojem sam napisao šta je potrebno da se odigraju utakmice. Krajnji rok za uplatu avionskih karata je 24. april. Potrebno je izmiriti i neka dugovanja prema hotelu 'Hils' jer je potrebno da negdje skupim igrače, ne možemo da se okupimo na tramvajskoj stanici", rekao je Šuman za"Nezavisne novine".

Njegov širi spisak koji je objavio za susrete sa Finskom ostao je u sjeni dešavanja u RS BiH.

"Tražimo minimum minimuma, da odemo do Finske, jedno mjesto da spavamo, da imamo normalnu ishranu i dvoranu za treniranje. Avionske karte za Helsinki za 24 osobe koštaju 15.000 KM. Tu su obaveze i prema hotelima koji su nam nudili fantastične uslove, dakle potrebno je negdje oko 50.000 KM. Od septembra prošle godine niko nije marke dao", govori Šuman, koji je ovaj put isključio mogućnost da on plati troškove za ovu akciju.

Bh. selektor, koji samo traži logističku pomoć, spreman je da u pomoć pozove i jednu od najvećih legendi bh. sporta.

"Dođe mi da pozovem Ivicu Osima da pomogne da odemo do institucija, Predsjedništva BiH, da vidimo treba li nam reprezentacija uopšte. Za sedam dana imaćemo pravu sliku, odnosno hoćemo li putovati u Finsku".

Izvor: mondo.ba

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.