Analiza - video: Da Kolina ima kosu, čupao bi je od muke!

Velike greške sudija obeležile četvrtfinale u Ligi šampiona!

Fudbal 19.04.2017 | 20:50
Analiza - video: Da Kolina ima kosu, čupao bi je od muke!
Sudijske greške. Logično je da ih ima, one su sastavni deo ove igre, ali ono što je simptomatično za ovogodišnje izdanje Lige šampiona je da ih u ovom aprilskom četvrtfinalu ima puno. 

Mnogi su klubovi oštećeni, ozlojađeni, a najnovije poniženje doživeo je sinoć Bajern u Madridu gde je mađarski arbitarViktor Kasai pao na ispitu.

Oprostio je drugi žuti karton Kazemiru, isterao je na pravdi boga Artura Vidala u 84. minutu i nije sa pomoćnicima video ofsajd pozicije kod drugog i trećeg gola Kristijana Ronalda.

Dovoljno da se i Pjerluiđi Kolina, prvi čovek sudijske organizacije UEFA koji je zadužen za delegiranje arbitara, zamisli. Da ima kose sigurno bi je legendarni Italijan čupao od muke, ali i ovako mu je loše jer je verovatno svestan da je podbacio u izboru sudija koje pokazuju da nisu dorasle veličini ovog takmičenja.

Nivo suđenja srozao se u ovoj fazi Lige šampiona, i to moramo priznati, bez obzira na čijoj strani su naše simpatije. A sve je počelo prošle srede u onom čudnom popodnevnom meču u Dortmundu između Borusije i Monaka (2:3).

Glavni arbitar iz Italije Danijele Orsato sa pomoćnicima nije tada video gol iz čistog ofsajda Kilijana Mbapea, kojim je gostujući tim poveo na tom meču. 

Da li je taj detalj doneo odlučujuću prednost Kneževima saznaćemo večeras posle revanša u Monaku. Zanimljivo, samo sat vremena nakon okršaja u Nemačkoj, nova kontroverzna odluka doneta je i u Madridu na utakmici Atletiko - Lester (1:0) na "Visente Kalderonu".

Ovaj put nije se proslavio glavni sudija iz Švedske Jonas Erikson, koji je prestrogo dosudio najstrožu kaznu za Jorgandžije. Olbrajton jeste oborio Karaska i sigurno je zaslužio žuti karton, ali je prekršaj bio van šesnaesterca i to je milioner iz Švedske morao da vidi. Taj gol doneo je trijumf Atletiku od 1:0 i presudnu prednost u dvomeču sa šampionom Engleske.

Problema je bilo i u prvoj utakmici u Torinu između Juventusa i Barselone u kojoj je Stara dama pregazila Katalonce sa 3:0. Glavni sudija iz Poljske Šimon Marčinjak tada je na asistenciju pomoćnika poništio gol Kvadrada, iako se Kedira koji mu je asistirao u akciji, nije nalazio u ofsajd poziciji.

Takođe, Poljak nije dosudio ni jedanaesterac za Barsu nakon što je Kjelini igrao rukom u svom šesnaestercu prilikom šuta Luisa Suareza pa je tu sudija iznivelisao situaciju pa je zapravo uzajamno oštetio obe strane tim odlukama.





Ostaje nam da se nadamo da će se  na ovim greškama završiti, ali i da će Kolinaopomenuti sudije da pripaze šta rade. Ide polufinale, vreme je za velike odluke i nad nijednom utakmicom ne sme da se nadvije senka sumnje u pošteno suđenje, koje je dobrano poljuljano nakon nekoliko velikih grešaka arbitara proteklih dana. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar