Božović: Volio bih titulu sa istim brojem bodova!

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović najviše bi voleo da osvoji titulu sa istom brojem bodova kao Partizan na kraju sezone.

  • Sport
  • Fudbal


Zvezda je u utorak na svom stadionu izgubila od Partizana sa 3:1, posle čega su ta dva kluba izjednačena po broju bodova, ali su crveno-beli i dalje prvi na tabeli Superlige, zbog prvog mesta u regulanom delu sezone.

"Uporno, dve godine govore da smo državni projekat i omalovažavaju nas. Dve godine smo prvi i to bez ikakve konkurencije. Sad, nažalost je takav sistem pa smo malo dobili konkurenciju, ali se nadam da ćemo izdržati i biti prvi. Najviše bih voleo da budemo prvi ovako, da imamo isti broj bodova", rekao je Božović.

Do kraja je ostalo još šest kola, a Božović je rekao da će čestitati ako Partizan osvoji titulu,.

"Nadam se da ćemo mi biti i da ćemo pobediti. Ne želim da razmišljam koliko će pobeda biti potrebno. Treba da idemo jednu po jednu utakmicu jer nam svaka predstavlja finale", dodao je trener Zvezde.

Trener Zvezde je rekao da ga ne nerviraju aludiranja pojedinaca iz Partizana na to da če njegova ekipa teško ostati bez bodova do kraja sezone.

"Radio sam četiri godine u Borcu iz Čačka, u nekim drugim vremenima i dobro znam kako se ovde igra i šta se radi", rekao je Božović, a na pitanje šta to znači, on je odgovorio, "To znači da sam bio trener Borca iz Čačka".

Upitan da li će i sledeće sezone biti trener Zvezde, Božović je odgovorio da je "sve otvoreno".

"Sve je otvoreno. Prvo da ovo završimo kako treba, da osvojimo, nadam se, duplu krunu, pa ćemo posle videti šta će biti. Planovi svakog trenera su vezani za rezultat, u klubu koji mora i traži titulu", rekao je Božović.

Kada je reč o samoj utakmici igranoj u utorak, Božović je rekao da ga je razočaralo to što je Partizan, kao i u prethodnim derbijima bio agresivniji i motivisaniji.

"Mnogo se preskakala igra, bilo je mnogo vazdušnih duela i njih smo gubili. Razočaralo me je to što Partizan uvek udje agresivnije i motivisanije u utakmicu od nas. U poslednja tri derbija su uvek bili mnogo više motivisani od nas, a zašto je to tako je drugo pitanje. Očekivao sam više od cele ekipe. Mnogo puta smo se ove sezone vraćali iz mrtvih, ali ovaj put nismo mogli", rekao je Božović.

Božović je istakao da "nema nikakvih primedbi" na suđenje i da nema potrebe da tu traži opravdanja. On se složio sa novinarskom konstatacijom da je Partizan "odneo pobedu" na sredini terena i rekao da su Marko Jevtović i Everton igrali izvanredno.

Trener Zvezde je kazao da "nema primedbe" na nastup Damjana le Taleka, za koga je rekao da je najveći profesionalac u ekipi, dok je za Mičela Donalda naveo da nije trenirao nekoliko dana i da mu nije bilo lako da uđe u utakmicu.

Zvezda je ove sezone izgubila dva "večita" derbija, dok je jedan završen nerešeno. Božović je rekao da će se to zaboraviti ako Zvezda bude prva na kraju sezone.

On je, ipak, rekao da mu je žao zbog toga što je "večiti" derbi najveća utakmica u Srbiji, ali da ekipa mora da ide dalje i da tu "ne može da se stane i završi život".

Upitan da li bi voleo da se revanšira Partizanu u finalu Kupa Srbije, Božović je odgovorio: "Daleko je to, ima još mesec dana, a ovde je svaki dan dugačak".

Sledeći protivnik Zvezde biće Napredak u Kruševcu, a Božović je rekao da do kraja neće biti lakih utakmica jer su ostale ekipe koje svakog mogu da pobede i pomrse račune.

"To su utakmice u kojima ekipa mora da pokaže karakter. Moramo da se stisnemo i iz ovoga izadjemo još jači", istakao je trener crveno-belih.

Božović je rekao da ekipi mnogo znači podrška navijača i da očekuje da oni podrže tim do kraja prvenstva i da će ih na utakmicama biti još više.

Izvor: B92

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Petar

21.04.2017 11:31

Božoviću,odlazi!

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.