Jokića novi ugovor koči da zaigra za reprezentaciju?!

Izašli novi detalji. . . !

Košarka 20.04.2017 | 13:15
Jokića novi ugovor koči da zaigra za reprezentaciju?!
Ne smiruju se strasti u Srbiji kada je reč o mogućnosti da Nikola Jokić ne zaigra za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u septembru.

Posle najave da prva zvezda Denvera neće igrati, potom i izjave mladog Somborca da tek treba da razmisli šta će raditi predstojećeg leta, sada su se pojavili novi detalji koji daju prevagu ka tome da Jokića nećemo gledati u dresu nacionalnog tima. 

Naime, prema saznanjima Večernjih novosti, na putu Jokićevog odazivanja na poziv selektora Aleksandra Đorđevića stoji - novi ugovor s Denverom. 

Kako stvari stoje, u Denveru su se ozbiljni namerili da sa Jokićem produže saradnju još ovog leta i učine ga apsolutno najplaćenijim igračem u timu! Jokić je u ovom trenutku među slabije plaćenim pojedincima s godišnjim primanjima od oko 1.300.000 evra, a aktuelni ugovor ističe mu narednog juna. 

Kako se navodi, Denver će tako pokušati da „posavetuje“ Jokića da odustane od reprezentativne akcije ovog leta. 

Mada kao opcije postoje osiguranja koja FIBA i NBA uplaćuju da bi igrači mogli da se posvete obavezama u nacionalnom timu, problem je taj što bi osiguranje važilo za postojeći ugovor. Ne i za onaj koji bi eventualno bio potpisan ovog leta. Jer, isti bi postao aktivan tek kada isteken sadašnji. Dakle, od narednog juna. 

S tim na umu, ruku na srce, Denver ima pravo da se zaštiti, sačuva svoju prvu zvezdu i zatraži od Jokića da eventualno odustane od nacionalnog tima. S obzirom da klub u somborskom centru vidi centar kompletnog projekta za budućnost. 

Podsetimo, donekle sličnih problema imao je i Boban Marjanović prošle godine, kada je trebalo da potpiše ugovor sa Detroitom. Tada gorostasnog centra nije bilo u nacionalnom timu...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar