С Днем Рождения Мари́я!

Lepa Maša danas puni 30 godina i to će joj biti jedan od najdražih rođendana, budući da se za nekoliko dana vraća tenisu posle 15 meseci suspenzije.

Tenis 19.04.2017 | 17:45
С Днем Рождения Мари́я!
Marija Jurjevna Šarapova danas slavi 30. rođendan. Lepa Ruskinja rođena je 19. aprila 1987. godine u Njaganju, gradiću u blizini reke Ob.

Poznato je da je Maša još kao klinka, sa šest godina, napustila Rusiju i na preporuku Martine Navratilove preselila se u SAD, kako bi napredovala u tenisu.

Do sada je osvojila 35 WTA titula, uključujući i sve grend slemove, bila je svetski broj jedan, pobednica završnog turnira sezone, a ima i srebrnu olimpijsku medalju sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Osim u tenisu, uspešna je i u biznisu. Dugi niz godina je zaštitno lice kompanije Nike, proizvođača reketa Head i još nekih velikih firmi, a poseduje i sopstveni brend slatkiša pod nazivom "Šugarpova". Marija ima i humanitarnu fondaciju pod svojim imenom.

Ruska teniserka, koja živi na Floridi, od prošlog januara je van teniskih terena zbog korišćenja nedozvoljene stimulativne supstance meldonijum, koju je unela kroz lek koji je godinama uzimala.

Marija će najpre proslaviti 30. rođendan, a onda se uputiti u Nemačku, gde će učestvovati na turniru u Štutgartu, prvom posle isteka kazne.

Međunarodna teniska federacija suspendovala ju je na dve godine, nakon što je otkriveno da je bila pozitivna na anti doping kontroli na Australijan Openu prošle godine, ali joj je Sud za sportsku arbitražu u Lozani smanjio kaznu na 15 meseci.

Kazna joj ističe 26. aprila, baš na dan kada će i zaigrati prvi meč na turniru u Štutgartu. Organizatori tog turnira uputili su joj specijalnu pozivnicu još pre nekoliko meseci sa velikim zadovoljstvom, budući da je u Štutgartu osvajala titulu tri godine zaredom, od 2012. do 2014.

Marija Šarapova bila je u kratkoj vezi sa članom grupe Maroon 5, Alenom Levinom, potom se viđala sa američkim televizijskim producentom Čarlijem Ebersolom, "šuškalo" se o njenoj navodnoj vezi sa Novakom Đokovićem, 2011. posle dve godine zabavljena verila se sa slovenačkim košarkašem Sašom Vujačićem, ali je veza okončana 2013, a potom je izlazila i sa kolegom Grigorom Dimitrovim. I ta veza nije potrajala, pa su raskinulu u julu 2015, nakon čega javnost nije saznala za neku njenu novu romansu.

Lepa Mašo, srećan rođendan!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar