Nacistički znakovi u Mostaru

Grafiti sprejom išarani sa porukama "Ultras Mostar", "UZM 1994", te fašistički i nacistički znakovi kukasti krst i "U" osvanuli su jutros na zidovima unutar kampusa Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Uz Sportsku dvoranu i zidove u neposrednoj blizini, kao i zgrada Druge gimnazije i Medicinske škole našla se na meti vandala.

Domar pomenute škole, kako je rekao,  pokušao je razrađivačem očistiti grafite, no nije uspio. Kako saznaje Faktor. nadzorne kamare su snimile trojicu vandala dok su harali po kampusu.Prema riječima vlasnika jednog od lokala smještenog uz Sportsku dvoranu Adisa Kolčića, kamera na objektu je sinoć u 20.16 sati snimila dvije osobe sa kapuljačama, a treća osoba sa kojom su komunicirali se ne vidi dobro. Osobe koje smo zatekli ispred objekta Rukometnog kluba "Velež" su bile u čudu.- Sramota je ovo - prokomentarisala je jedna od zaposlenih. Jedan od njih je prokomentarisao da su se zadržali dosta, očito bez trunke straha, s obzirom na količinu grafita koju su išarali.

Cijeli slučaj je policiji prijavio direktor Druge gimnazije Mostar. Policija je uradila uviđaj, a prema riječima Ljudevita Marića, portparola MUP-a HNK, na osnovu videonadzora se traga za počiniocima. Više informacija nismo mogli dobiti.

Spomenuti grafiti pokazuju da zlo u glavama onih koji su ga iscrtali, itekako živi.

(Faktor)

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Djekna

19.04.2017 16:35

Možda to mladi izražavaju svoje mišljenje o lokalnim političarima.

Dragutin

19.04.2017 18:36

Mostar je glavni grad Herceg-Bosne?

Pola grada.

Sss

19.04.2017 23:09

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.