Treba sačuvati firme "Agrokora"

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović učestvovao je na današnjem sastanku resornih ministara zemalja regiona u kojima je prisutan kapital "Agrokora" gdje su razmijenjene informacija i postignut dogovor o koordinisanju mjera i aktivnosti za očuvanje firmi u sastavu tog hrvatskog koncerna. Sastanak je održan u vladi Srbije.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


„Sa svoje strane ja sam upoznao ministre sa stanjem u Bosni i Hecegovini. Zaključili smo da u narednom periodu međusobno koordiniramo, razmijenujemo informacije i razgovaramo sa predstavnicima Hrvatske koja je sada praktično povjerilac cijelog Agrokora, da su naša očekivanja da u procesu sanacije i restruktuiranja učestvuju profesionalci koji bi predložili najbolje poteze, a također smo tražili da dobavljači kako oni u Hrvatskoj tako i izvan Hrvatske imaju jednak tretman, da se ne remeti pravo na naplatu i stvaraju neki drugi prioriteti“, kazao je ministar Šarović za TV1.

Sastanak je bio koristan i ja očekujem da se u narednim danima sretnemo sa predstavnicima hrvatske Vlade, zaključio je on.

(Vijesti.ba)

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

tiki

19.04.2017 16:15

Sve je prdnulo u čabar.

Poštenjačina

19.04.2017 19:01

Pametan čovjek, čuvaj se Mirko da opet ne odeš u pritvor, jer nisi sve potpisano ispoštovao.

cccc

19.04.2017 21:23

Je li to zbog Nemanje Vasica jer on pravi argeta pastete u Prnjavoru?

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.