Burić: Rukometni savez BiH je bruka za državu!

Golman njemačkog Veclara Benjamin Burić, koji je jedan dio karijere proveo u banjalučkom Borcu m:tel, žestoko je kritikovao čelne ljude u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Zbog poznatih dešavanja u Savezu zbog kojih je upitan čak i nastup u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, čuvar mreže selekcije BiH je bio poprilično izrevoltiran.

U intervjuu za sarajevsko „Oslobođenje“, priznao je da da ga cijela situacija previše nervira.

„Ovakav Savez je bruka za državu, ali i za nas igrače. Sedam godina sam u reprezentaciji i gotovo svaki put je identična priča i samo je pitanje dokle će stvari biti takve?! Vjerujte da je nama igračima teško objasniti ljudima i saigračima u klubovima šta se to dešava, a ni mi nismo u potpunosti upućeni“, rekao je Burić sarajevskom listu.

Prema njegovom mišljenju, čelnicima je važniji sitni interes od sporta, a u sve se umiješala i politika.

„Ljudima koji vode Savez očito nije stalo do rukometa, već do sitnih ličnih interesa. Čini mi se da ima i previše politike, a malo sporta u cijeloj priči, što je poražavajuće. Vodećim ljudima Saveza nije stalo do reprezentacije, niti ih zanima rezultat reprezentacije, a to je i više nego loše za sve nas“.

Burić je dodao da su javnost i mediji iu velikoj mjeri indolentni na stvarno stanje u bh. rukometu.

„Ako se ne napravi neki veliki rezultat, stanje u Savezu nije alibi, ali je problem što malo medija prati situaciju i malo njih zna šta se stvarno dešava. Pa ja evo 15 dana uoči okupljanja ne znam da li sam u reprezentaciji, ne znam da li da se pripremam, niti je ko obavijestio klub da trebam reprezentaciji. Ne mogu je tek tako reći ljudima u Veclaru da idem u reprezentaciju“, izjavio je Burić i dodao:

„Svi prate šta mi radimo na terenu u dresu reprezentacije, a niko ne piše i ne pravi priče o uslovima u državnom timu. Ako branim loše, naći će se milion kritičara, a nikog ne zanima što sam ja 10 dana bio na poštedi u Veclaru, jer sam u januaru trenirao sa reprezentacijom u hladnoj dvorani“, podvukao je ogorčeni golman „zmajeva“.

Izvor: mondo.ba

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.