Kako je Volf ciljem opravdao sredstva pasirana po Botasovim leđima?!

„Ja sam trkač, a najgora stvar za trkača je naređenje za propuštanje kolege“, rekao je Botas, a Volf je sve to opravdao višim ciljem.

Ostali sportovi 20.04.2017 | 16:15
Kako je Volf ciljem opravdao sredstva pasirana po Botasovim leđima?!
Odbrana titule u konkurenciji konstruktora za Toto Volfa je primarni cilj. Naravno i u plasmanu vozača mu je stalo da pobeđuje njegov vozač, ali šta činiti kada takvi planovi ne idu kako treba? Onda se puca tamo gde najmanje zaboli. Prvog čoveka Mercedes AMG Petronasa po toj logici izgleda da su najmanje bolele „trkačke batine“ po Botasovimsportskim aspiracijama.

„Ma, ni meni se ovo ne dopada. Nismo tako nešto uradili u poslednjih godinu dana, kao što uvek pokušavamo takve stvari da izbegnemo. To je čist trenutak racionalizacije stvari. Ako tako nešto ne uradiš, onda gubiš trku. Tada jednostavno mora da se obavi takav poziv“, rekao je Toto Volf, a sa interne radio veze se u tim momentima čula i stimulacija Hamiltonu: “Napadaj, juri ga! Imaš šansu da ga stigneš i pobediš“!

Te reči su upućene Britancu koji je trebalo da juri Sebastijana Fetela, dok je Botasujavljeno: “Skloni se, Hamilton ide dalje“...

Povodom svega toga, Toto Volf je racionalno proračunao da je bolje žrtvovati Valterija, jer će ga Luis pre ili kasnije obići. Jednostavno, šteta biti manja, pa čak i da Hamilton ne stigne Fetela, po tim će razlika u bodovima biti prihvatljivija opcija. Tako je skovan plan, a epilog je samo sedam bodova razlike u šampionatu u korist Sebastijana Fetela i Ferarija.

„Ja sam trkač, a najgora stvar za trkača je naređenje za propuštanje kolege“, rekao je Valteri Botas koji je disciplinovano, mada ne i laka srca prihvatio Volfov racinalistički pristup sportskoj borbi. Zato je u ovom slučaju, baš taj nazovimo ga racionalizam poništio fer-plej pravila, odnosno doveo do definitivnog pozicioniranja Luisa Hamiltona na poziciju prvog vozača u timu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar