EL: Fener preokrenuo -16, Bogdanović srušio PAO!

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Panatinaikos 71:58 posle velikog preokreta u Atini poveli 1-0 u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige.  SRPSKA MAGIJA! Bogdan i Kalinić razneli Panatinaikos! Fantastična igra srpskog reprezentativnog tandema u važnoj pobedi Fenerbahčea.

Košarka 18.04.2017 | 22:35
EL: Fener preokrenuo -16, Bogdanović srušio PAO!
Domaćin je imao i 16 poena prednosti početkom drugog poluvremena, ali je u drugih 20 minuta postigao svega 16 poena, po osam u obe četvrtine.

Iako je Fener sjajno otvorio meč i stekao dvocifrenu prednost, nošen trojkama Bogdana Bogdanovića (4/5), PAO preuzima kontrolu u drugom kvartalu i preokreće na +14.

Stigao je domaćin i do +16 na startu drugog poluvremena, ali Željko Obradović "steže" odbranu, posebno zatvaraju pristup reketu, dok u međuvremenu kreće kanonada trojki i Fener dolazi na svega koš zaostatka pred četvrti kvartal.

Nastavili su košarkaši turskog šampion u istom ritmu i na kraju serijom 16:2 slomili Panatinaikos koji nije dobio šansu da bar u finišu odbrani domaći teren.

Igrač utakmice bio je Bogdan Bogdanović sa 23 poena (4/6 dva, 5/6 tri) uz pet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte.

Sjajno ga je pratio zemljak Nikola Kalinić sa 16 (1/3 dva, 4/6 tri), 13 je dodao Bobi Dikson, a po osam Ekpe Judo i Jan Veseli koji su glavni posao odradili u odbrani.

Najefikasniji u timu PAO su bili Kej Si Rivers sa 16 poena i Majk Džejms sa 14, dok su tek po tri postigli Kris Singlton i Džejms Feldein.

Drugi meč na programu je za dva dana, takođe u Atini, a serija se igra na tri pobede.

Veče srpske čarolije u Evroligi! Prvo je Miloš Teodosić razbio otpor Baskonije, a onda su Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić razvalili Panatinaikos - 71:58 (16:15, 12:27, 20:8, 23:8)!

Fenomenalni srpski dvojac razmontirao je nekadašnjeg evropskog prvaka s ukupno 39 poena, pet skokova, pet asistencija i tri uzete lopte, uz čak devet pogođenih trojki. Od toga Bogdanović je skupio 23 koša (9/12 iz igre), pet uhvaćenih, četiri podeljene i dve ukradene lopte, a onda i šest iznuđenih faulova i pet ubačenih trojki iz šest pokušaja za ukupni indeks korisnosti - 35!

Od očaja do sjaja odigrao je Fenerbahče i uzeo veliki skalp Panatinaikosu usred OAKA Arene! I sve to za prvi trijumf Željka Obradovića u svom nekadašnjem domu, iz petog pokušaja! Ovog puta bilo je i najvažnije da Fenerbahče trijumfuje, što je na kraju i učinio brutalnom, paklenom igrom u drugom poluvremenu! 

Panatinaikos je posle vođstva rezultatom 42:28 doživeo neopisiv i verovatno dosad neviđen pad u drugom delu utakmice, posle čega je Fenerbahče totalno eksplodirao i sa zemljom sastavio velelepnu atinsku dvoranu! I to rezultatom 43:16 u drugom poluvremenu! 

I upravo je centralna figura preokreta bio magični Bogdanović, da bi mu se vrlo brzo pridružio i Kalinić!

Bušili su srpski reprezentativci mrežicu Panatinaikosovog koša kako su želeli u drugom delu. Nezaustavljiv je bio Fenerbahče tokom drugog dela, gotovo neprepoznatljiv u odnosu na prvi deo utakmice. Ali, upravo je to odlika najvećih klubova - da eksplodiraju kada je najvažnije i potuku rivala do nogu.

Fenerbahče je posle minusa od čak 16 poena uspeo da pokaže reakciju i u trećoj deonici vezao četiri trojke posle čega je zaostatak spustio samo na dva poena, pred start završnih deset minuta. A onda se tortura nastavila. Sa još tri dalekometna hica, potom i odlične saradnje Kostasa Slukasa i Jana Veselija, te Bobija Diksona, Panatinaikos je bio samo nemi posmatrač u utakmici koja je posle prve dve četvrtine obećavala drugačiji ishod. 

Veliki uspon forme doživeli su Bogdanović i Kalinić u poslednje vreme i to prija Feneru! Istanbulski klub je imao ukupno šest strelaca, gde je Kalinić ubacio 16 (4/6 za tri), Dikson 13, a Judo i Veseli po osam koševa, dok je Datome ubacio tri poena. Kod domaćina Kej Si Rivers je imao 16, a Majk Džejms 14 poena. Ostali su potpuno podbacili i imali jednocifren učinak. Jedino je Nik Kalates imao više od pet koševa. Tačnije - devet ukupno, uz pet asistencija.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar