Monte Karlo: Đoković iz ambisa do pobjede!

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Mastersa u Monte Karlu pobedom nad Žilom Simonom sa 6:3, 3:6, 7:5.

Tenis 18.04.2017 | 18:50
Monte Karlo: Đoković iz ambisa do pobjede!
Srbin je bio na korak od prvog poraza od Simona posle deset uzastopnih pobeda, ali je uspeo da preokrene brejk zaostatka u finišu trećeg seta.

Đoković je delovao veoma dobro u prvom meču na šljaci ove godine, bez mnogo problema je dobio prvi set, ali pada u drugom što Simon koristi i dolazi do izjednačenja.

Francuz bolje otvara treći sez i dva puta dolazi do brejka prednosti, ali Đoković bolje reaguje pod pritiskom i oba puta ekspresno vraća servis, a onda u samoj završnici pravi i treći u setu za potpuni preokret i važnu pobedu.

Đoković će u drugoj rundi igrati sa boljim iz duela Kačanov – Karenjo Busta. Srbin je dva puta osvajao Monte Karlo u karijeri, 2013. i 2015, a ima ukupno 30 Masters titula.

Tok meč:

Novak se već od starta meča mučio sa bekhendom, što ga je već na startu koštalo servisa – Žil je igrao pametno i brzo stigao do dve vezane šanse za brejk, da bi iskoristio već prvu.

Međutim, usledio je ekspresan odgovor Đokovića, koji je samo nekoliko minuta kasnije sebi stvorio situaciju koja rival malo čas. Ipak, posebno je spektakularan bio poen kojim je stigao do izjednačenja, kada je iz neverovatne defanzive i pet vraćenih loptica na liniju naterao Simona da pošalje lopticu u aut – 1:1.

Iako je i treći gem počeo nekarakterističnom greškom iz bekenda, ovoga puta nije dozvolio protivniku da ga ugrozi. Osvojio je četiri poena u nizu i prvi put stigao do vođstva – 2:1.

U naredna dva gema takođe nije bilo previše uzbuđenja, da bi Novak ponovo zapretio u šestom. Simon je nešto slabije servirao, a iako Đoković bio strpljiv – još jednom ga je koštao drop šot, četvrti put u meču. Simon je lako stigao do mreže i pogodio liniju za viner, posle čega je vezao dva dobra poena za novo izjednačenje – 3:3.

Međutim, posle novog sigurnog gema, Novak uspeva da ispravi grešku i stiže do ključnog brejka, koji mu nekoliko minuta kasnije, bez izgubljenog poena, donosi vođstvo u setovima – 6:3.

Drugi set obojica tenisera otvaraju sigurnim servisom, a onda u trećem gemu Đoković "napada" rivala, stiže do 40:0, Simon uspeva da preokrene sa četiri poena u nizu, ali Novak uz malo sreće stiže do četvrte brejk lopte, koju usvaja nakon auta Francuza.

Usledio je još jedan maratonski gem, Đoković je opet imao četiri brejk šanse, ali je Simon uz dosta muke izvlačio najbolje iz sebe i uspeo da sačuva servis (3:2).

Propuštena šansa skupo je koštala Srbina, Simonu raste samopouzdanje, a s tim i nivo igre, uspostavlja kontrulu na sledećem Đokovićevom servisu, te koristi drugu brejk loptu, koju kapitalizuje u 5:2.

Đoković osvaja naredni gem na svoj servis, ali ne uspeva da ugrozi rivala, Simon servira bez greške i stiže do izjednačenja u setovima – 3:6.

Srbin dominantno osvaja uvodni gem odlučujućeg seta, pritiska Simona na njegov servis gem, ali Francuz odoleva (1:1). Usledio je novi pad u igri Đokovića, što njegov rival koristi i stiže do brejka.

Međutim, Srbin se brzo budi, odmah napada servis Simona i ekspresno vraća brejk, za 3:3 u trećem setu.

Usledila su dva gema u kojima nije bilo previše pretnji po servise igrača, da bi u devetom Simon odigrao sjajan gem, te preokretom stigao do novog brejka koji mu je doneo servis za meč.

Bio je Đoković na korak od poraza, ali se bolje nosio sa pritiskom od rivala. Igrao je vrlo napeto Simon, što Srbin koristi i iz druge prilike pravi još jedan "ribrejk" za novo izjednačenje na 5:5.

Đoković koristi momentum, preokreće na 6:5, a onda koristi pritisak rivala i iz druge prilike pravi novi brejk za konačnu pobedu – 7:5.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar