FED kup, Srbija - Australija: Sve što je potrebno da znate...

Ko? Kada? Gde? Zbog čega? Itd. . .

Tenis 19.04.2017 | 19:50
FED kup, Srbija - Australija: Sve što je potrebno da znate...
Drastično podmlađena FED kup reprezentacija Srbije, koja je u februaru ove godine u estonskoj prestonici, Talinu, naređala pobede nad domaćinom, Bugarskom, Izraelom i Poljskom, nastavlja povratak u Svetsku grupu ovog takmičenja.

Devojke koje je ove nedelje na treninzima okupila selektorka Tatjana Jačmenica, dočekaće u "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu jak tim Australije u baražu za popunu Svetske grupe II, iz koje je Srbija ispadala, vraćala se, pa opet ispadala u periodu od 2014. do danas.

Ukoliko pobede reprezentaciju koja je sedam puta osvajala FED kup, doduše poslednji put još 1974. godine, Srpkinje će spokojne čekati 2018. godinu i žreb za prvo kolo Svetske grupe II.

Za duel koji će biti odigran 22. i 23. aprila u Banatu, Tatjana Jačmenica-Jevtić odlučila se za ovu postavu:

Nina Stojanović (126)
Aleksandra Krunić (132)
Ivana Jorović (173)
Dejana Radanović (329)

Selektorka "Ozi tima", Alisija Molik, prijavila je kvartet:

Darija Gavrilova (28)
Ešli Barti (85)
Desti Ajava (192)
Kejsi Delakava (91 – dubl)

Prvog dana takmičenja, u subotu, mečevi počinju u 13 časova i biće odigrana dva singla. Drugog dana, takođe s početkom u 13 časova, biće odigrana još dva singla i, ukoliko nijedna ekipa do tada ne stigne do tri pobede, odnosno rezultat bude 2:2, igraće se dubl koji će odlučiti ukupnog pobednika.

U petak, u 13 časova, ali u Gradskoj kući u Zrenjaninu, počeće i zvaničan žreb posle kojeg će Jačmenica i Molik imati pravo da naprave izmenu do sat vremena pre početka zakazanog meča.

Australija je u plej-of (ili bolje reći plej-aut u njihovom slučaju) dospela nakon što je u prvom kolu Svetske grupe II za 2017. godinu poražena u Harkovu od Ukrajine rezultatom 3:1. Opstanak u drugoj od dve elitne grupe, pored Australijanki, pokušaće da izbore Kineski Tajpeh, Rumunija i Italija, dok će se za promociju iz "zona", uz Srbiju", boriti Kanada, Kazahstan i Velika Britanija.

Srbija i Australija nikada se nisu sastajale u ženskom tenisu, računajući i period SCG, SRJ, SFRJ.

Baraž za popunu Svetske grupe II:

Italija - Kineski Tajpeh (Barleta, šljaka, otvoreno)

Rumunija - Velika Britanija (Konstanca, šljaka, otvoreno)

Kanada - Kazahstan (Montreal, beton, dvorana)

Srbija - Australija (Zrenjanin, beton, dvorana)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar