Hamšik: Nisam ni sanjao Maradonin rekord!

Marek Hamšik stigao je u Napoli 2007. godine kao 20-godišnjak iz Breše.

Fudbal 21.04.2017 | 16:00
Hamšik: Nisam ni sanjao Maradonin rekord!
Deset godina kasnije sa 112 golova nalazi se na tri od rekordera kluba, jednog od najboljih fudbalera svih vremena Dijega Armanda Maradone.

"Naravno da ramišljam o tome, ali nisam opsednut. Mislim da već imam učinak više nego impresivan za veznog igrača. Nisam ni pomislio kao klinac da bih mogao da budem blizu ovakvog rekorda. Ali sve se dešava s razlogom", rekao je Hamšik.

Napoli je trenutno treći u Seriji A, zaostaje dva boda za Romom, ali deset za liderom Juventusom. U međuvremenu je eliminisan u osmini finala Lige šampiona od Real Madrida, ukupnim rezultatom 6:2 u dvomeču sa prvakom Evrope.

"Osim dobrih rezultata, mislim da igramo i najlepši fudbal u Evropi. To govore drugi igrači i treneri, naš kvalitet ne nesporan. Real mi nije najveće razočaranje sezone, nego bodovi koje smo ispustili protiv Lacija, Sasuola i Palerma u Seriji A. Zamislite gde bismo bili sada da nismo. Bili bismo rame uz rame sa Juventusom", kaže ključni igrač Napolija.

Već godinama Napoli važi za tim koji bi mogao da okonča apsolutnu domnaciju Juventusa u Italiji.

"Ako pogledate rezultate iz drugog dela sezone, prilično smo izjednačeni sa Juvetom, to znači da plaćemo cenu ranijih kikseva, ali smo generalno na istom nivou. Poslednja dva susreta sa Juventusom su pokazala da su male razlike između nas. Stižemo ih", zaključio je Slovak.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar