Selektor Francuza o Novaku: Đoković deluje lažno!

Za većinu ljubitelja tenisa Novak Đoković je šoumen! Sa njim na terenu nikada nije dosadno, uvek je spreman na šalu, voli da komunicira sa navijačima, ali. . . Ne misle svi da naš as to radi spontano. Selektor Francuza legendarni Janik Noa odapeo je otrovne strelice u pravcu Srbina.

Tenis 18.04.2017 | 15:15
Selektor Francuza o Novaku: Đoković deluje lažno!
Da li je ovo uvertira za polufinale Dejvis kupa i svojevrstan vid taktike? Noa nije imao reči hvale za Đokovića.

- Osnova svega je da Novak želi da bude priznat. Pokušava da zavodi, i skoro da izgleda lažno. On je kao dete koje hoće pažnju. Nekada pretera, ali siguran sam da je dobar momak - rekao je Noa.

Polufinale Svetske grupe Dejvis kupa između Francuske i Srbije zakazano je za sredinu septembra, ali je praktično počelo još prošlog vikenda kada su "petlovi" i "orlovi" stigli do nedostižnih 3:0 u mečevima sa Velikom Britanijom i Španijom.

Vikend kasnije, razgovarajući o namerama njegovog tima da se Srbiji revanšira za poraz u finalu Dejvis kupa 2010. godine u Beogradu, selektor Francuza Janik Noa "udario" je na – najboljeg!

"On neprestano pokušava da zavede javnost", rekao je Noa, aludirajući na imitacije koje je svojevremeno izvodio naš najbolji sportista, pojavljivanje u raznim smešnim video klipovima, šarmantnom odnosu sa dečacima i devojčicama koje skupljaju loptice, itd.

Osvajač Rolan Garosa iz 1983. godine dodao je i…

"Novak iznad svega želi da bude prihvaćen i poštovan. Zato stalno pokušava da zavede javnost, do te mere da to izgleda gotovo veštački, neprirodno. On je klinac koji traži pažnju", natavio je Noa.

"Iako povremeno preterauje, 100 odsto sam uveren u to da je on, na kraju, ipak dobar momak".

Ovo nije prvi put da mediji sa Zapada u isto vreme traže od Novaka da "uradi nešto novo", a potom dovode u pitanje "njegovo insistiranje na šali i smehu".

Pokušavajući da obrazloži zbog čega često nasmejan izlazi i napušta teren, komunicira i prihvata šalu, Đoković je svojevremeno rekao…

"Uvek tražim balans u životu i trudim se da onaj deo gde se šalimo nikada ne napustim. To je veoma važno za mene, za moju ličnost, život uopšte", rekao je Đoković.

Šalio se - ne šalio, uvek će se naći neko ko će mu na tome zameriti.

Pokušao je osvajač Rolan Garosa iz 1983. godine da se izvuče na kraju, ali sigurno da je ovim rečima Đokoviću dao dodatni motiv da pobedi “galske petlove” na njihovom terenu.

Izvor: blic.rs/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Roki

18.04.2017 13:29

Ovaj Noa, ne zna jal bi piskio, jal bi kakio.

ODGOVORITE