Marej: Federer može da osvoji Rolan Garos!

Endi Marej, prvi teniser sveta, oporavlja se od povrede lakta zbog koje je morao da propusti turnir u Majamiju. Dok se sprema za prve izazove na šljaci koji će kulminaciju doživeti na Rolan Garosu, Škot je govorio o svojim favoritima za osvajanje titule na drugom grend slemu u sezoni.

Tenis 17.04.2017 | 17:15
Marej: Federer može da osvoji Rolan Garos!
Endi je trenirao u Monte Karlu sa Nemcem Aleksandrom Zverevim, a onda u pričao ko je po njegovom mišljenju favorit za osvajanje Kupa musketara.

Federer će "preskočiti" sve veće turnire koji prethode drugom Gren slemu sezone, na pariskoj šljaci.

Marej kaže da to nije problem ako Federer bude igrao kao što je igrao na Australijan openu i na turnirima do sada.

"Ako Rodžer Federer bude igrao kao na početku sezone, definitivno ima šanse da pobedi. Ipak, biće mu teško da osvoji pehar na grend slemu, ako prethodno ne bude odigrao nijedan meč kao pripremu za Garos. Pa opet, on je u ovoj sezoni već osvojio Australijan open, a da pritom nije igrao pripremne mečeve", rekao je Endi Marej.

Rolan Garos počinje 28. maja, a prethode mu tri mastersa: Monte Karlo koji startuje od ponedeljka, te Madrid i Rim u dve uzastopne nedelje počev od 7. maja.

Federer i Marej su početkom ove nedelje igrali igrali u humanitarnom egzibicionom Meču za Afriku, kada je Švajcarac slavio sa 2-0 u setovima, 7:6, 6:3.

Izvor: blic.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar