Titov Plavi voz turistima na korišćenje

„Železnice Federacije BiH“ daće na korišćenje deo Titovog Plavog voza Nacionalnom parku „Una“ za unapređenje turističke ponude najmlađeg parka prirode u ovom delu Evrope.

Zanimljivosti 16.04.2017 | 10:24
Titov Plavi voz turistima na korišćenje
Delegacije Vlade Unsko-sanskog kantona i JP Nacionalni park „Una“ razgovarale su sa upravom „Železnice Federacije BiH“ o revitalizaciji železničkog saobraćaja u ovom delu Bosne i Hercegovine.

Železnice su obećale Nacionalnom parku „Una“ luksuzni deo Titovog Plavog voza koji se nalazi u Rajlovcu, a koji je sada van funkcije, potvrđeno je portalu Kliks.

Reč je o najluksuznijem delu Titovog Plavog voza, o restoran-vagonu koji će biti postavljen na Železničkoj stanici u Bihaću. Taj deo biće na raspolaganju turističkim agencijama za atraktivnu panoramsku vožnju Smaragdnom dolinom.

Voz će, kako se planira, saobraćati na relaciji Bihać-Martin Brod, kroz srce Nacionalnog parka „Una“. Ipak, Plavi voz neće ove sezone biti u turističkoj ponudi jer ima problem sa motorom koji mora da se pronađe u Italiji, jer je reč o o „Fiajtovom“ motoru.

RTS
foto:internet

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Me

16.04.2017 09:23

To je divna atrakcija za touriste,. Ali treba ga dati da ide Kroz cijelu Bosnu,. Da touristi vide Bosnu,. Ne Samo Bihac,.. na primjer od ploca do Zagreba,. Ili Beograda,.

ODGOVORITE
Name

Nece oni bratstvo i jedinstvo

17.04.2017 00:58

Nego samo pare. Potom to su sad sve drzave s redovima voznje. Da li ti ocekujes da ce neko u Plocama na **upe da padne kad vidi vlak. Prvo je sad "koliko ja dobijam za taj cirkus". Oni pa u Srbiji imaju Srbe iz Bihaca kod Crvenke u kolektivnom smjestaju pa svasta bi moglo da se desi kad prognanici vide kupleraj kako vpzi i sebe beskucnike.

Name

blbl

17.04.2017 06:25

To je prenos nadleznosti :)

Name

cups

16.04.2017 22:28

Svaka cast samo napred

ODGOVORITE