Lajović bez glavnog žreba u Monte Karlu!

Srpski teniser Dušan Lajović izgubio je u prvom kolu kvalifikacija turnira u Monte Karlu od Ukrajinca Sergeja Stahovskog u tri seta, 6:7 (0), 6:3, 3:6.

Tenis 15.04.2017 | 22:45
Lajović bez glavnog žreba u Monte Karlu!
Stahovski je treće pobede u isto toliko međusobnih duela s Lajovićem došao posle sat i 58 minuta igre.

Ukrajinac, 109. teniser na ATP rang-listi, u drugom i poslednjem kolu kvalifikacija igraće protiv Slovaka Martina Klizana.

Srbija će tako na Mastersu koji počinje u ponedeljak imati dva predstavnika - Novaka Đokovića i Viktora Troickog.

Dušan Lajović nije uspeo da se priključi Novaku Đokoviću i Viktoru Troickom u glavnom žrebu mastersa u Monte Karlu, koji startuje u ponedeljak.

Srpski teniser poražen je u prvom kolu kvalifikacija. Njega je pobedio Ukrajinac Sergej Stahovski u tri seta - 6:7 (6:0), 6:3, 3:6.

Stahovski, 109. igrač na ATP listi, tako je i treći put u nizu slavio protiv Lajovića, a za trijumf mu je bilo neophodno dva sata igre.

Dušanu Lajoviću ovo je bilo drugo učešće u kvalifikacijama na prestižnom turniru u Monaku, nakon što je 2014. takođe poražen u prvoj rundi od anonimnog domaćeg tenisera Romana Armenoda.

Novak Đoković, koji je dva puta osvajao trofej u Monte Karlu, u prvom kolu je slobodan kao drugi nosilac, dok će u drugom igrati sa boljem iz meča Žil Simon (Francuska) - Malek Žaziri (Tunis).

Viktor Troicki će se u prvoj rundi sastati sa Urugvajcem Pablom Kuevasom.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 4.273.775 evra, a titulu brani Rafael Nadal, koji je čak devet puta podizao pehar na tom turniru u karijeri.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar