''Leks Agrokor'' - veleizdaja

Predsjednik hrvatske Socijaldemokratske partije Davor Bernardić ocijenio je danas da "leks Agrokor" samo znači da Vlada u Zagrebu kupuje vrijeme do lokalnih izbora, i dodao da će taj zakon smatrati "veleizdajom" ako se dogodi da Srbija i Slovenija usvoje svoje posebne zakone i time, kako je rekao, "oduzmu hrvatsku imovinu".

  • Vijesti
  • Region


"Možemo vidjeti da Vlada kupuje vrijeme do lokalnih izbora (21. maja). Novac koji je osiguran, kap je u moru", rekao je Bernardić upitan za komentar događanja nakon usvajanja Zakona o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za državu, poznatijeg kao "leks Agrokor".

Čelnik SDP-a upozorava da mali dobavljači Agrokora "nisu namireni ni sa 15 odsto" i najavljuje da će njegova stranka predložiti mjere za njihovu zaštitu, javlja Hina.

On je upozorio i na problem mogućeg donošenja "leks Merkator" u Sloveniji i Srbiji, nakon što je Hrvatska usvojila "leks Agrokor".

"Ono što je jasno, ako Slovenija donese ''leks Merkator'', a to poslije napravi i Srbija, i na taj način otuđi hrvatsku imovinu tamo, ''leks Agrokor'' će se smatrati nacionalnom veleizdajom. Ako nam uzme imovinu u Sloveniji, a potom i Srbiji, to će se smatrati nacionalnom veleizdajom", kaže Bernardić.

On je, takođe, pozvao vladu da što prije riješi, kako je rekao, "granični spor sa Slovenijom", odnosno gužve na granici koje, naglasio je, direktno ugrožavaju hrvatski turizam.

"Slovenija direktno ugrožava turističku sezonu i kroz ''leks Merkator'' želi oduzeti hrvatsku imovinu koja se nalazi u Sloveniji. To je potpuno neprihvatljivo", tvrdi lider SDP.

Upitan smatra li da je situacija na granici rezultat loših odnosa Slovenije i Hrvatske, a ne primjene evropske direktive o novom strožem nadzoru granica, Bernardić odgovara: "Koliko sam primjetio, ni na jednoj evropskoj granici, osim slovenačkoj, takve gužve nema. Dakle, očito se nešto događa. Želi li se ciljano ugroziti turistička sezona vidjećemo uskoro, u narednim mjesecima".

(Agencije)

KOMENTARI12
POŠALJITE PORUKU

Alo alo

15.04.2017 21:14

Sve ce vama biti oduzeto, dalabusani jedni. A bili ste carevi u Jugi. Al' ne dade necastivi mira...

Mozes misliti sta ce tek sa nama biti.

Stani Malo

15.04.2017 21:50

A tek Kako ce mi Tetak proci

Lliop

15.04.2017 22:02

Sta ce biti,kao i do sada lesinari ce uzeti sto valja,ostale silne dugove placa glupi narod!!!

robija

15.04.2017 22:55

Samo KULTURNO .Ipak ste vi poznati Po KULTURI.

m

16.04.2017 13:37

Uzece vam čitavu državu KONSTANTIN MALOFEJEV i njegova MARŠAL GRUPA! Sta ste tražili to ste dobili! Todorićev otac se družio sa Ivanom Stevom Krajačićem i sa kojim je pljačkao bivšu nam državau! Ivan Stevo Krajačić je bio ruski agent do smrti a samim tim i Todorićev otac,ovaj scenario da Rusi preuzmu Agrokor je napravljen davno,cak i prije postanka Agrokora! Pošto je Hrvatima bila važnija mržnja prema Srbima,ta mržnja nije imala alternativu,nisu mogli vidjeti šta im se dešava sa državnom imovinom! Apsurd,po Hrvatima su Srbi agresori a državu im unistiše njihove vođe VELIKOHRVATI!

MRŠAL GRUPA - MOSKVA

17.04.2017 11:34

Dodji pa vidi

15.04.2017 22:12

Cemu se vi veselite tu,pa vi ste sa Bajom najkorumpiranija republika,kad vam baja ode u najbolje ili Rusiju tek će vam onda svanuti

U pravu ste??? Koliko znam, da je Sarajevu dato oko 40 milijardi nepovratnih sredstava psle Dejtona.Naravno u kesu,a gdje taj novac zavrsijo??? Vjerovatno kod postenih ljudi u federaciji???

re

16.04.2017 12:12

Direkt

15.04.2017 22:47

Novi slučaj preuzimanja tereta na pleća poreskog sistema tj. poreskih obveznika na pomolu.

Ante

17.04.2017 00:17

Sve ce to cokolinda da sredi

Bob

17.04.2017 00:52

Pitajte se Hrvati dali sada vas Srbija krade kao u Jugoslaviji ili je bilo suprotno. Smrt fasizmu .

Razvoj: NEST387

© Aleksandar Kamenjašević 2016.
Sva prava zadržana.