PDP: Ni jedno pitanje iz afere

Partija demokratskog progresa zgrožena je monstruoznim optužbama koje je na račun funkcionera PDP i cijele partije u sinoćnjem Dnevniku plus na Radio-televiziji Republike Srpske izrekao Arie Livne, bezuspješno se pravdajući za slučaj teške afere ”Predstavništvo Republike Srpske u Izraelu”.

Republika Srpska 15.04.2017 | 13:23
PDP: Ni jedno pitanje iz afere
U emisiji javnog servisa Republike Srpske koja se bavila njegovim emocijama, a ne činjenicama o vrlo izvjesnoj pljački budžeta Republike Srpske, savjetnik predsjednika RS, senator i osoba koju Vlada predstavlja kao šefa navodnog Predstavništva RS u Izraelu, izrekla je brojne neistine, ali i vrlo teške optužbe za antisemitizam na račun potpredsjednika PDP i ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka.

Ono što je simptomatično jeste činjenica da nijednog trenutka za 17 minuta emisije, voditeljka nije postavila ni jedno pitanje koje se tiče ove afere, niti su gledaoci dobili informaciju da potvrda da Predstavništvo RS u Jerusalimu već dvije godine ne postoji nije došla iz PDP već iz Ministarstva spoljnih poslova Izraela u Jerusalimu.

Istovremeno, voditeljka nije odreagovala ni na preteške optužbe za antisemitizam, čime je sebe i Radio-televiziju RS, podsticanjem, po zakonu, svrstala u saučesnike.

Klub poslanika Partije demokratskog progresa u NSRS i dalje očekuje odgovore na postavljena pitanja Vladi RS, ministru finansija i ministru unutrašnjih poslova RS, jer sinoć nismo dobili ni jedan odgovor:

Koliko tačno novca je isplaćeno u 2015. i 2016. godini, kao i u 2017. na ime rada Predstavništva Republike Srpske u Izraelu?

Na čiji račun su isplaćene ove pare? Molimo Vas da nam dostavite potvrdu u vezi s tim.

Imate li garanciju da je isplaćeni novac u protekle dvije godine iskorišten za rad Predstavništva RS u Izraelu? Molimo vas da nam dostavite bilo kakvu pisanu potvrdu, u kojem god obliku.

Na šta su konkretno utrošena ova sredstva? Molimo Vas da nam pobrojite pojedinačno po stavkama.

Koliki je ostvareni promet Republike Srpske sa Izraelom u protekle dvije godine?

Šta će MUP Republike Srpske da uradi u vezi sa tvrdnjama izraelskog Ministarstva spoljnih poslova o postojanju Predstavništva Republike Srpske u Izraelu?

Kada ćete provjeriti na čiji račun su u protekle dvije godine lijegale pare iz budžeta Republike Srpske namijenjene Predstavništvu RS u Izraelu?

Hoće li i kada MUP RS provjeriti navode u vezi sa ovim slučajem?

Kada će javnost Republike Srpske biti informisana o koracima iz MUP RS u vezi sa slučajem Predstavništva RS u Izraelu?

Šta će Vlada Republike Srpske uraditi ovim povodom?

Ko je kriv za pljačku i obmanjivanje javnosti Republike Srpske?

 Ko će i kada vratiti novac u budžet Republike Srpske?

Činjenica da je skandalozna i niskomoralna emisija na javnom servisu Republike Srpske emitovana na Veliki petak u kojoj se, bez ikakvih činjenica, prozivaju i optužuju hrišćani koji slave Vaskrs, pokazuje da ovoj vlasti, koja nema odgovor ni na jedno konkretno pitanje, ništa nije sveto.

(PDP/Saopštenje)

Komentari / 26

Ostavite komentar
Name

ruža

15.04.2017 11:40

Furtula je odsvirala svoje.

ODGOVORITE
Name

BiH Jevrej

15.04.2017 14:36

Arie Livne je jako zao covjek! Optuziti javno ministra jedne zemlje za antisemitizam, ito zemlje u kojoj si gost , a koju pljackas decenijama, je vise nego monstruozno! Za ovo ga treba sankcionisti, momentalno!!! Jos izvce istinu i laze da ga Crnadak optuzuje za kriminal, a optuzio ga izraelski direktor za Balkan. Ministre tuzite tog covjeka, nije uvrijedio sam Vas, nego i sve postene jevreje koji vijekovima zive u ovoj zemlji

Name

Olos

15.04.2017 15:22

Taj covjek je odavno trebalo da bude u zatvoru, a ne u tv emisiji! Ali RTRS je poznata po promovisanju kriminalaca u svom programu. To joj je valjda osnovna i jedina svrha postojanja.

Name

PERSONIFIKACIJA REŽIMA

15.04.2017 15:28

FURTULA je smišljeno i ciljano, na VELIKI PETAK, omogućila STAROM ŽIDOVU da napada sve HRIŠĆANE. Slično je bilo i 33. godine!!! To se može desiti samo na RTRS-u, toj TVORNICI LAŽI, kojom upravlja VELIKI BAJA!!!!

Name

Re BiH Jevrej

15.04.2017 15:36

Bravo, to je sustina problema! Ja sam jevrejka iz stare banjalucke porodice. Nika nisam cula da je iko ikada uz nekog Srbina stavio rijec antisemitizam! I sad to radi Livne koji je i do sada svojim postupcima brukao Jevreje po RS. Sta sad da ocekujemo? Da nas zbog njega svi posistovjecuju s njim, da mi nosimo odgovornost i posljedice njegovih gnusnih rijeci i dijela. Izvinavam se svim Srbima zbog ovakvih izjava. Vjerujte, to je samo pokusaj kriminalca da zastiti kriminal

Name

PDP tamo-vamo

15.04.2017 11:53

Da li je PDP protiv ili za Dodika? Čas su tamo, čas ovamo...

ODGOVORITE
Name

Љубичица

15.04.2017 12:20

Појасни роде ове тврдње...

Name

Re

15.04.2017 12:41

Valjda je pitanje trebalo da glasi da li je PDP za istinu ili lopovluk. Jer njihova reakcija je borba za pravdu, a nedaj Boze pokrivanje kriminala bi znacilo da su iz SNSD. Valjda je sad svima vise jasno da je to svojatanje PDP-a od strane Dodika, jos jedna nevjesto plasirana laz. Samo naprijed ministre Crnadak!

Name

Re Ljubičica

15.04.2017 15:26

Šta bi sa 150 afera koje je PDP deklarativno objavio, neki proces pokrenut? Pranje para u RS? Zašto je Crnadak doveo Borisa Džonsona kod Dodika? Kako je Ivanić postao vezni igrač kod Vučića, a u dogovoru sa Dodikom?

Name

dzaba krecite

15.04.2017 11:58

Zar još neko gleda RTRS? Jedno pitanje BNTV-gdje vam je ona Zorica,zivota vam? Da ona ne uredjuje tamo neke dnevnike?

ODGOVORITE
Name

RTRS

15.04.2017 12:01

A šta ste očekivali od RTRS-a? Da bude ono što nije, realan i objektivan. Radim tamo, ali me je sramota sopstvene kuće. Na žalost malo nas je da nešto projenimo!

ODGOVORITE
Name

Љубичица

15.04.2017 12:22

Мало је и нас са ове стране па покушавамо сваки дан. Сјетите се да имате нешто што се зове кичма и свима ће нам сванути. Док се не тргнете Фуртула и остале фуртулице ће истресати свој измет у етар...

Name

BOBA

15.04.2017 12:24

IVANIĆ JE POKAZAO U INTERVIJU 20 KOLIKO RADI ZA NAROD SVAKA ČAST VODITELJICI NA UDARNIM PITANJIMA BEZ ODGOVORA PARE I DNEVNICE LIJEŽU NE KA IH JE STID DANAŠNJEG DANA

ODGOVORITE
Name

Pero

15.04.2017 12:30

U utorak je biti il nebiti ako nas snsd tu pobije onda kud koji mili moji ali malo morgen cuvaj se srbina sa sokoca turcina iz doca sokca iz stoca vodite racuna.

ODGOVORITE
Name

Orhideja

15.04.2017 12:32

Švabe su bombama čestitale Vaskrs, a ovako trovači sa RTRS. Ništa im nije sveto.

ODGOVORITE
Name

Jadno

15.04.2017 12:38

Sinoc su Livne i novinarka u pokusaju, sahranili sami sebe u toj emisiji. Ovom covjeku neko treba objasnit da je senilan i da mu je bolje da se ne ,, ne vadi" jer se ukopava duboko.

ODGOVORITE
Name

007

15.04.2017 12:40

Da budemo pošteni,to predstavnišvo nije otvoreno pre 10 godina,nego ranije.Zašto nije ugašeno za vreme dok je Čavić bio predsednik Srpske?Zašto nije bilo ugašeno dok je Predsenik Vlade bio Ivanić?Koliko me pamčenje služi ono je otvoreno čak za vreme Radovana.Slažem se da neko treba da položi račune za potrošena sredstva.

ODGOVORITE
Name

Re

15.04.2017 13:26

Ne dovodi niko u pitanje potrebu postojanja Predstavnistva RS u Izraelu. Problem je sto vise od dvije godine ne postoji a placa se kao da ga ima. Jos veci problem za RS je sto smo Livnea ozvanicili kao nekog naseg predstavnika, a drzav Izrael se zvanicno ogradila od njega. Znaci dajemo milione za nesto sto ne postoji, pritom s Livneom idemo kontra stavova drzave u kojoj se kao promovisemo.

Name

Roda

15.04.2017 12:53

Svaka cast ministru Crnatku na hvatanju u kostac sa kriminalom. Ipak se pokazuje da su mladji ljudi u strankama hrabriji i istrajniji. Porastao mi je u ocima u posljednje vrijeme

ODGOVORITE
Name

neutralan

15.04.2017 13:48

Naši hrišćani se u ovom saopštenju čude kako je Livne reagovao na Veliki Petak, zaboravljajući da su ga optužili o jevrejskom prazniku Pasha!

ODGOVORITE
Name

Re

15.04.2017 13:58

Optuzili su ga Izraelci. A on optuzuje Crnatka za antisemitizam?! Stoka bolesna!!!!

Name

Re Re

15.04.2017 14:53

Potuno se slazem. Ministar bi morao da ga tuzi. Takvo poigravanje tako ozbiljnim izjavama u kome ministra koji je Srbin iz Republike Srpske, i ministar vanjskih poslova BiH, nazivas antisemitom je za svaku osudu. Dodje olos kod nas, popljacka nas i jos pravi razdor medju narodima. Ma na robiju s njim

Name

kiz

15.04.2017 14:42

A je li istina da je ovaj Livne u emotivnoj vezi sa Vanjom Furtulom.Baš su slatki

ODGOVORITE
Name

Podrska ministru

15.04.2017 14:48

Tuziti i RTRS i Livnea! Ovakve optuzbe izreci javno, a proci bez sankcija, ne smije se dozvoliti. Na koju foru Livne, strani drzavljanin, boravi godinama u BiH? Treba provjerit sa Sluzbom za poslove sa strancima. Da je ovo u radio u bilo kojoj normalnoj zemlji, bio bi deportovan bez odlaganja.

ODGOVORITE
Name

borac

15.04.2017 15:10

Bajini sararadnici a da se pretpostaviti ko su

ODGOVORITE
Name

Mislim

15.04.2017 19:02

Taj matori je svojevremeno upravo Furtulu i Onu plavuCiimešu vodio u Izrael.

ODGOVORITE