Neozbiljna igra Savjeta ministara

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić rekao je sinoć, u emisiji Na kraju sedmice u programu TV Pink, da je neozbiljna priča oko dva seta zakona o akcizama na gorivo koja se nalaze u procedurii Parlamentarne skupštine BiH i za koje ne znate koji je važeći.

Republika Srpska 15.04.2017 | 08:26
Neozbiljna igra Savjeta ministara
Tadić kaže da je zbog toga odgovornost na onima koji vode Savjet ministara i to, prije svega, na Denisu Zvizdiću, koji se upustio u ove igre.

"Sada imamo dva seta zakona koja regulišu ta pitanja. Jedan koji je bio u Predstavničkom domu u hitnoj proceduri pa je vraćen da ide u redovnu, a onda se pojavi  drugi, identičan prvom, koji je usvojen u Domu naroda PS BiH",rekao je Tadić.

Dodaje da se postavilo pitanje valjanosti telefonske sjednice Savjeta ministara i sada ne znate šta je važeće i koji set zakona je na snazi.

"To je neozbiljno urađeno i to od strane onih koji vode Savjet ministara, prije svega tu mislim na Denisa Zvizdića", rekao je Tadić, dodajući da tako sada imate jednu "papazjaniju".

Govoreći o setu ovih zakona, on je rekao da su oni više važni entitetskim vladama zbog aranžmana sa MMF-om. Naglašava da je na njima i politika SNSD koji se predstavljao da navodno drže do nacionalnih principa.

Kada je u pitanju Savez za promjene i SDS, Tadić je rekao da je potrebno mnogo odlučnije i efikasnije da se bore na političkoj sceni, a ne da liče po nekim potezima na SNSD i Milorada Dodika.

"SDS mora da sačuva ono što je najvrednije u njenom imenu, epitete, srpska i demokratska", rekao je Tadić, navodeći da vrh stranke mora vodti poteze koji će dizati rejting stranke.

"Nadam se da je ovo neko privremeno stanje", rekao je Tadić, dodajući da SDS i Savez za promjene moraju biti alternativa postojećem stanju.

Po njemu, Savez za promjene mora da se vrati onim principima zbog kojih je osnovan.

On kaže da nisu vidljivi rezultati na čemu se zasnivla politika Saveza za promjene, prije svega SDS, kada je u pitanju borba protiv kriminala i korupcije zbog, kako je rekao, mnogo objektivnih i subjektivnih okolnosti.

(BN)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Nb

15.04.2017 06:48

Vasi su rezultati vrlo vidljivi BiH tone u izolaciju zahvaljujuci ministra bezbednosti i ministru inostrani poslova

ODGOVORITE
Name

Aco

15.04.2017 07:09

E jebiga jarane, pa koji funkcioner ima sankcije najvece svjetske sile, nisu sigurno ova dva ministra.A takve stvari vode zemlju u izolaciju.

Name

Re aco

15.04.2017 07:22

E jebiga bas sigurno zbog mileta maltretiraju gradjana BiH i prije ovih ministra je bio mile pa je bilo uredu.

Name

Cuza nam je spas

15.04.2017 08:29

Janjetina stigla,Bakir je tu Mile sijece a Dragan sipa crno vino Mostarsko.Padaju poljupci,smijeh do suza. Jebote al živimo ko carevi a zamisli nemere nam niko ništa jarane.Bakire sad ti postroji vojsku nekakvu,Mile ti napadni SzP jopet,Dragane ti traži osmi entitet,ja dobrog li života jarani aj živio.

Name

re NB

15.04.2017 20:43

Za snsd je najkrivlji Šarović zato što radi u korist građana a ne kao Špirić što je sve opstruisao samo je cvjetala korupcija i mito.

Name

Dijagnoza

15.04.2017 07:13

BiH tone radi omladine koja prespava svake izbore. Kada 70% stanovništva izađe na izbore tada će biti demokratski i tada će državu voditi sposobni i odgovorni ljudi.

ODGOVORITE
Name

Hm

15.04.2017 08:13

Trebalo bi biti tako medjutim, iverje ne frca daleko nego pada oko panja.

Name

Re za aco

15.04.2017 07:27

Joj jarane treba pogledat istinu u oci u obrazlozenju nepise da su poostrene mjere zbog Dodika nekgo terorizma a BiH je na crnoj listi dok ovi ministri kazu da u BiH nema toga ovi iz EU im sigurno povjerovali.

ODGOVORITE
Name

re

15.04.2017 08:13

Kakir je strpo nekom u djep a zna se I kome da izjavljuje kako toboze nema terorista u beiha a svi vec dobro znaju gdje su oni I kose ide borit za islamsku drzavu I koliko ih je vec zaginulo.a zna se I koje dovodio teroriste u bivsu beiha.

Name

Ajde

15.04.2017 20:45

Ako ministar zna za teroriste, al kaidu, vehabije....pa neka ih hapsi.

Name

Lav

15.04.2017 07:29

Kad SE uzme u obzir da svaki napad teroristicka IMA veze SA BiH onda svima jasno.

ODGOVORITE
Name

Jusko

15.04.2017 08:21

Čuj njega drugi zakon proso u PSBiH a on tamo potpredsjednik,i sad nešto kao on pametan.Bjezi ba jarane svi ste isti,sve gola ...... od političara.Nek je vama gore dobro jebes raju dole,levati sami.

ODGOVORITE
Name

Nikola Simić

15.04.2017 09:42

Gosp. Tadić kaže " vrh stranake mora voditi poteze koji će dizati rejting stranke". Gosp.Tadiću valjda morate voditi /kako kažete/ poteze koji će dizati rejting RS i dizati standard naroda. Pokazali ste da niste baš pismeni ne "vodi" se rejting stranke. SDS vodi politiku samo kako bi izvukao svoju političku korist a za narod briga ga kao i sve ostale. Mlad ste čovjek ,obrazovan a zastupate stavove koji nisu u skladu sa demokratskim principima. Po Vama samo je bitan SDS a sve ostalo je nebitno.....

ODGOVORITE
Name

Sokolac

16.04.2017 06:00

Treba sve zamjeniti na politickoj sceni i jedne i druge i trece i pustiti postene kadrove da rade za sve gradjane

ODGOVORITE
Name

Takvih nema!

16.04.2017 14:53

Čast Bosicu, Sarovicu i Mekticu. Ovaj je samo formalno u SDS -u.