Lijepa Marija se vraća - bilo to fer ili ne!

Šarapova će 26. aprila odigrati prvi meč posle 15 meseci suspenzije zbog korišćenja zabranjenih supstanci, a bivša "broj jedan" Žastin Enan dala je svoje mišljenje o tome.

Tenis 17.04.2017 | 12:45
Lijepa Marija se vraća - bilo to fer ili ne!
Marija Šarapova "sitno" broji do povratka na teren posle suspenzije.

Ruska teniserka je priznala da je koristila nedozvoljenu supstancu meldonijum u leku koji je uzimala godinama, ne znajući da je od početka prošle godine stavljena na listu zabranjenih.

Ona je posle pozitivnih rezultata na Australijan Openu suspendovana na dve godine, ali joj je Sud za arbitražu u sportu u Lozani smanjio kaznu na 15 meseci i Šarapova će krajem meseca učestvovati na turniru u Štutgartu.

Zvanično turnir u Nemačkoj počinje 24. aprila, ali njoj zabrana ističe dva dana kasnije, kada će i početi takmičenje.

Kao bivša grend slem šampionka i pobednica završnog WTA turnira, Šarapova ima pravo da traži i dobije neograničen broj specijalnih pozivnica, tako da je ona obezbedila nastup na još dva turnira posle Štutgarta.

Brojne njene kolege nisu krile razočaranje zbog toga što su joj mnogi izašli u susret, a mnogi su komentarisali i dužinu kazne za najozbiljniji prekršaj u sportu.

Bivša grend slem šampionka i prva igračica sveta Žastin Enan rekla je da je situacija u vezi Šarapove veoma delikatna.

"To je komplikovana situacija. Nažalost, gledaoce na turnirima privlače velika teniska imena i igrači koji su napravili uspehe, i zato nije iznenađenje što je dobila pozivnicu za učešće na sam dan isteka kazne. Lično, ne tolerišem takve prekršaje. Njena zabrana ističe, a publika će odlučiti da li je to fer ili ne. Da li će je podržati? Ne znam. Ali ono što je činjenica je da je sama odgovorna za situaciju u kojoj se našla", pomalo diplomatski odgovorila je Enan, uz napomenu da će joj samo to što je "veliko ime" obezbediti još mnogo "vajld" karti.

I direktor turnira u Štutgartu nije krio da je upravo to razlog što su pre mnogo meseci zvali Šarapovu da se vrati baš na njihovom takmičenju.

"Marija je petostruka grend slem šampionka, a na našem turniru osvajala je tri godine zaredom titule, od 2012. do 2014, i zaista sam srećan što smo baš njoj dodelili specijalnu pozivnicu ove godine. Biće to njeno prvo zvanično pojavljivanje posle duže pauze. Naročito mi je drago što će baš publika u Štutgartu pratiti uživo njen povratak tenisu", naglasio je Markus Gundhart.

Marija Šarapova zvanično će 26. aprila odigrati prvi meč posle suspenzije, na startu turnira u Štutgartu - bilo to fer ili ne...

ŠARAPOVA JE LJUTA

Marija Šarapova javno je na konferenciji za novinare priznala da je uzimala meldonijum zbog problema sa srcem, ali je tada istakla da nije znala da je ta supstanca na listi zabranjenih. Ona je rekla da je ljuta što niko s njom nije razgovarao o tome. "Zbog čega neko nije došao kod mene da razgovaramo privatno, kao zvaničnik sa sportistom, što bi rešilo sve probleme poverljivosti, o kojima se kasnije pričalo", rekla je Šarapova za "Tajms". Ruskinja je priznala da je pogrešila. "Na kraju, ja sam pogrešila. Dobijala sam dozvole za sve što sam uzimala sedam godina i bila sam zadovoljna", dodala je 29-godišnja teniserka.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar