Marej, ipak, igra u Monte Karlu!

Iako prvi reket sveta još nije potvrdio, direktor turnira u kneževini Željko Franulović najavio njegovo učešće.

Tenis 14.04.2017 | 20:40
Marej, ipak, igra u Monte Karlu!
Masters u Monte Karlu biće izazov za većinu igrača, jer je prvi na šljaci u sezoni. Uprkos najavama da bi na njemu ove godine mogla da se pojavi plejada čak 40 prvoplasiranih igrača sa svetske liste, spisak se skratio.

Razlog su povrede ili umor, kao u slučaju Rodžera Federera.

Posle Švajcaraca, nastupe su otkazali i Kei Nišikori, Gael Monfis, Nik Kirjos, a izostanak su potvrdili i Miloš Raonić i Rišar Gaske. Kanađanin i Francuz otkazali su iz istog razloga - problema sa tetivom, povrede koja ih muči već nekoliko meseci.
Organizatori turnira u Monte Karlu saopštili su da će njihova mesta u glavnom žrebu zauzeti španski veteran Tomi Robredo i 57. igrač sa ATP liste Nikoloz Basilašvili.

Direktor prvog velikog turnira sezone na šljaci Željko Franulović izrazio je žal zbog odsustva nekolicine igrača, ali i naglasio da bez obzira na to ovogodišnji masters biće izuzetno atraktivan, kao i da očekuje vrlo neizvesnu borbu za trofej.

On je najavio i da će prvi reket sveta Endi Marej nastupati na turniru, iako je zbog povrede lakta Škot propustio prethodni masters u Majamiju.

"Veoma sam srećan zbog rezultata koje je Federer postigao ove sezone, ali šteta je što neće biti sa nama u Monte Karlu. Ali mi ćemo imati ove godine Mareja, Đokovića i Vavrinku, tri prvoplasirana igrača sa ATP liste, kao i Nadala, osvajača čak devet titula i branioca trofeja. Vrlo smo uzbuđeni zbog te liste učesnika", rekao je Franulović italijanskoj radio stanici "GR Parlamento".

Turnir u Monte Karlu startuje 16. aprila, a igra se za nagradni fond od 4.274.000 evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar