Alonso: San su mi titule na 500 milja i Le Manu!

Već mesecima je jasno da Fernando Alonso nije zadovoljan Meklarenom, ali je ipak sve šokirala odluka da propusti trku F1 u Monaku zbog nastupa u Indikaru.

Ostali sportovi 15.04.2017 | 14:45
Alonso: San su mi titule na 500 milja i Le Manu!
Španac se neće nadmetati u Kneževini 28. maja jer će učestvovati na legendarnoj trci 500 milja Indijanapolisa.

Prvi put posle 38 godina Meklaren se vraća u Indikar seriju, a kako bi izvukao maksimum iz tog poduhvata odučio je da ga tamo predstavlja dvostruki šampion F1.

Šta je u pozadini ove odluke, želja Meklarena da koliko-toliko nadoknadi Alonsu to što ne može da se bori za novu krunu u F1 ispunjavanjem egzotične želje, ili nešto drugo, verovatno nikad nećemo saznati.

U svakom slučaju, odluka da njegov glavni vozač ne učestvuje u Monaku, jedinoj trci u kojoj Meklaren može biti dostojan rival Mercedesu, Ferariju i Red Bulu, nikog nije ostavila ravnodušnim.

"Žao mi je što neću nastupiti u Monaku, ali nikad nisam vozio na ovalnoj stazi niti Indikar bolid i jedva čekam ovu slavnu utrku. Verujem da ću vrlo brzo uhvatiti brzinu. Jedna od mojih ambicija je da osvojim trostruku krunu, da pobedim u tri najprestižnije utrke u automobilizmu (VN Monaka, 500 milja Indianapolisa i 24 sata Le Mana), a to je do sada uspelo samo jednom vozaču – Grejemu Hilu", izjavio je Alonso.

On je dva puta slavio u Monaku, 2006. i 2007, a u Indijnapolisu će nastupiti u timu Meklaren-Honda-Andreti.

"To je izazov, ali ja sam spreman. Ne znam kada ću se trkati u Le Manu, ali nameravam jednog dana. Imam samo 35 godina i imam dosta vremena ispred sebe", zaključio je Španac.

Poslednji F1 vozač koji je pobedio u Indijanapolisu bio je Najdžel Mansel 1994. godine, ali se u poslednje tri decenije ne pamti ovako radikalan potez u automoto sportu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar