Oštro u Bahreinu - Ferari ima aerodinamičkog keca!

A podijumu se nada i Fetel i Hamilton! Oba vozača imaju po dve pobede na stazi u Bahreinu. Odlučivaće nijanse, jer Ferari tipuje da će Fetelov bolid uz novu aerodinamiku donjeg dela vozila pobediti makar i za dlaku.

Ostali sportovi 15.04.2017 | 12:45
Oštro u Bahreinu - Ferari ima aerodinamičkog keca!
Sve je spremno za VN Bahreina, bar tako misle u Ferariju. U Maranelu za Sebastijana Fetela veruju da može da nadmaši Luisa Hamiltona, odnosno da će Britanac biti poražen na bilo koji način. Jedan od načina je i nov aerodinamički paket donjeg postroja “SF 70 H” bolida. Naime, Ferari je u Kini već isprobavao novu koncepciju aerodinamike patosa sa vidljivim uvećanjem oplate od tri do četiri centimetra po boku donje ploče takozvane “podnice”. Jedna od glavnih uloga ovog dela je hlađenje transmisije, čuvanje guma, ali i bolje ležanje bolida u krivini.

Takav aerodinamički set nije viđen na test poligonu u Barseloni, a veruje se da teorijski može da poboljša vreme prolaska kroz krug za par stotinki. Tačno toliko je i potrebnoSebastijanu Fetelu, ali i Kimiju Rajkonenu, jer ko se bude našao ispred, bilo da je reč o Skuderiji ili o Mercedesu, diktiraće tempo trke.

“Matija Binoto je odlično obavio svoj posao. Obavlja ga i dalje, jer je bitno da imamo kontinuitet u razvoju tokom cele sezone. Neke prekretnice… Ne, ja sam za lagano uvođenje novih elemenata na svakoj trci. To se i odnosi i na trku u Bahreinu. Momci u Maranelu rade punom parom”, jasan je Serđo Markjone, prvi čovek Ferarija.

Šta zaključiti na osnovu ovoga? Pa, zaključak je juče najbolje dao Niki Lauda. Izjavio je da je Binoto najveći “krivac” za veliki napredak Ferarija. S tim u vezi, a ako se obistineMarkjoneova predviđanja, Fetel bi uz dobru taktiku mogao da pobedi na trci za VN Bahreina. On će biti u šansi da baš to i učini, jer nova aerodinamika poda bolide Skuderija Ferarija pruža bolje hlađenje i čuva gume! Fetel bi zato mogao da ima neku vrstu prednosti.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar