Nadal: Mogu u vrh, nakon sezone na šljaci!

Španski teniser Rafael Nadal, trenutno 5. igrač sveta, uveliko se sprema za nadolazeći period i šljaku koja mu je zaštitni znak tokom cele karijeri.

Tenis 14.04.2017 | 22:45
Nadal: Mogu u vrh, nakon sezone na šljaci!
Nadal se nalazi u Manakoru gde sprovodi poslednje pripreme za predstojeće turnire, Monako, Barselonu, Madrid, Rim i poslednju stanicu Roland Garos.

"Voleo bih kada bih osvojio titulu u Montekarlu i ako se budem dobro osećao imaću šanse. Za ovaj turnir me vežu posebna sećanja", rekao je devetostruki šampion Monaka.

Ipak, nekadašnji broj 1 svestan je da će morati da pruži maksimum u Parizu, jer će jedino tako biti u mogućnosti da ga ponovo osvoji.

"Znam da ću morati da igram na najboljem nivou i ako to budem uspeo imaću čemu da se nadam u Parizu. Sa druge strane, ako ne budem bio u stanju da dam maksimum teško da ću imati priliku da podignem pehar", naglasio je peti teniser sveta.

Rafa je zadovoljan svojim partijama kako sezona odmiče, a za razliku od prethodnih sezona pronašao je konstatnost.

"Srećan sam, jer bilo gde da nastupam osećam da mogu igram sa svakim, što povlači da sam konstantan svuda", rekao je Nadal, a potom se osvrnuo na Federera i probijanju na ATP listi.

"Istina je da je Rodžer pravio raziliku kada smo igrali, pogotovo u Indijan Velsu. U Australiji, meč je bio dosta balansiran, dok je u Majamiju dobio prvi set 6:3, ali je moglo i drugačije da se završi. Od početka sezone odigrao sam samo par loših mečeva. Trenutno iz ove pozicije, osvojiti Pariz izgleda teško, ali ako budem igrao dobro na pripremnim mečevima, imaću šanse. Kada je reč o prvih četiri, mislim da nije nemoguće to ostvariti, jer ukoliko budem imao dobru sezonu na šljaci sve je moguće", završio je Nadal.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar