F1: Honda podmazuje zaribale klipove - Meklarenu stiže nov motor!

Kompletno izmenjen motor u Meklaren stiže tek za VN Rusije. Prva, manja unapređenja se testiraju već u Bahreinu.

Ostali sportovi 14.04.2017 | 19:50
F1: Honda podmazuje zaribale klipove - Meklarenu stiže nov motor!
Japanci su zabili nos u mašineriju i traže grešku u svom motoru namenjenom Meklarenu. Gde god da je nedostatak Jasuke Hasegava, prvi čovek Honde mora da ga pronađe, jer za VN Bahreina, Meklaren mora da ima zdrav agregat.

“Mi ne želimo da postavimo rok za ovo unapređenje. Već sada možemo da odardimo dosta promena, jer u ovoj sezoni nemamo sistem tokena. Čim agregat bude spreman, odmah ga šaljemo na korisničku upotrebu”, rekao je Jasuke Hasegava, španska Marka s neke strane prenosi vest da je glavni problem Hondinog motora ustvari u samom kompresionom prostoru. Nešto nije uredu u komori za sagorevanje, pa se za sada samo nagađa šta je po sredi. Moguće je i da struktura, odnosno projektovana izdržljivost metalnih legura ne odgovara stvarnim opterećenjima, pa da je zbog toga Meklarenov motor stalno u problemu.

Umesto zaključka, dobro je da napomenemo da na VN Japana oba Meklarenova takmičara nisu uspela da završe trku. Očekivano je da neke komponente nove tehničke specifikacije agregata Meklarenu budu na raspolaganju već u Bahreinu. S druge strane kompletno izmenjen motor se očekuje tek na VN Rusije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar