Nadal: Vrlo je vjerovatno da se vraćam na vrh!

Rafael Nadal se uveliko sprema za izazove na šljaci. On je propustio Dejvis kup protiv Srbije proteklog vikenda kako bi trenirao na najsporijoj podlozi i tako udario poslednju glazuru pred deo sezone na crvenom tucaniku.

Tenis 14.04.2017 | 16:15
Nadal: Vrlo je vjerovatno da se vraćam na vrh!
Španac će u sedmici pred nama igrati u Monte Karlu, a potvrdio je učešće i u Barseloni, Madridu i Rimu generalnim probama za Rolan Garos. Nadal je nekoliko dana proceo na Majorci u svojoj Akademiji gde je trenirao sa mladim i perspektivnim juniorom 17-godišnjim Kasperom Rudom.

On će u Monte Karlu pokušati da odbrani titulu i tako pokušati da osvoji deseti pehar u kneževini.

"Voleo bih ponovo da pobedim ovde. Kada se vratite na turnir na kojem ste imali dosta uspeha, onda su i uspomene posebne. Ako budem igrao dobro onda imam svoje šanse da pobedim", rekao je Nadal.

Peti teniser sveta je veoma realan kada su u pitanju njegove šanse za osvajanje drugog grend slema u sezoni, Rolan Garosa.

"Stvari su jednostavne. Ako budem dobro igrao onda imam šanse da ponovo pobedim. Ako ne budem bio dobar, onda nemam. To je sve prosto, ne radi se o tome da li sanjam da pobedim ili ne, već da li ću igrati dobro ili ne", nasmejao se Nadal.

Rafa je u 2017. ostvario skor od 19 pobeda i pet poraza, igrao je u finalima u Melburnu, Akapulku i Majamiju, ali nigde nije uspeo da pobedi. Na Australijen openu i na Ki Biskejnu poražen je od Rodžera Federera, dok je u Akapulku od njega bio bolji Amerikanac Sem Kveri.

"Do sada sam zadovoljan kako igram u 2017. godini. Iako nisam osvojio nijedan pehar, nisam imao neke ozbiljne kikseve. Bio sam dosledan i igrao svoju igru. Vrlo je verovatno da mogu da se vratim među četiri najbolja igrača sveta ako budem odigrao dobro u sezoni na šljaci", zaključio je Nadal, osvajač 14 grend slem titula.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar