Paskalov F1 zakon povratka - Verlajn se vraća na stazu u Bahreinu!

Zauberov vozač je sam upalio zeleno svetlo za povratak u takmičenje, posle oporavka od povrede zadobijene u udesu u Trci šampiona.

Ostali sportovi 14.04.2017 | 08:15
Paskalov F1 zakon povratka - Verlajn se vraća na stazu u Bahreinu!
Očajan je bio Paskal Verlajn. Morao je do propusti otvaranje šampionata, odnosno trke u Melburnu i Šangaju zbog povrede leđa na Trci šampiona u januaru ove godine. Pojašnjenja radi, nerado je to učinio Zauberov vozač. Na Albert parku je vozio prvi trening, ali je morao da se povuče. Umesto njega u bolid je seo vozač sa klupe, Ferarijev rezervista Antonio Đovanici.

“Sa lekarskog stanovišta, Paskal je dobio dozvolu da vozi još pre predsezonskih testiranja.  Ostalo je bilo pitanje fizičke spremne i njegove želje. On sam hoće da da nam da 100 odsto od sebe tokom trke. Kada smo stigli u Melburn, u tom momentu nije bilo indicija da bismo mogli da se nađemo u ovakvoj situaciji” izjavila je prva dama Zaubera, Moniša Kaltenborn i zatim nastavila priču o odluci koja je Verlajna držala dve trke u pasivnoj poziciji.

“Pošto je Paskal, kao veoma jak i ambiciozan vozač, želeo da vozi, njegova odluka je morala da se donese na osnovu realnih parametara. Shvatio je da ima odgovornost prema timu i da ako nije 100 odsto spreman to mora i da kaže”, zaključila Moniša, srećna što će Zauber u Bahreinu moći da računa na Nemca.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar