Albanska prijetnja: Uzbuna lažna

Albanska narodnooslobodilačka armija (ANA) zapretila je dizanjem u vazduh suda u Tetovu, preneli su makedonski mediji, ali su protivdiverzione jedinice makedonske policije utvrdili da je dojava o postavljenoj bombi lažna.

  • Vijesti
  • Region


Kako je preneo sajt Vesti.mk, jedna stanovnica Tetova (39) u advokatskoj kancelariji u kojoj radi našla je pismo u kojem se poziva na napad na zgradu suda. U navodnom saopštenju ANA piše i da je "dosta bilo igranja sa narodom".

U pismu je navedeno da se velika količina eksploziva nalazi u zgradi Osnovnog suda i poziva se na napad na nju. Žena je pozvala policiju koja je pretražila objekat, ali nije ništa našla.

Makedonski MUP saopštio je da je Policijska stanica u Tetovu jutros dobila obaveštenje o pretnji. Pismo s pretećom porukom ostavljeno je na vratima advokatske kancelarije Nataše Janevske.

Kako se navodi, u ćiriličnom pismu piše da će "13. aprila biti dignut u vazduh sud u Tetovu, te da se u zgradi nalazi velika količina eksploziva i da je dosta igranja sa ljudima", a u potpisu je tzv. OVK.

Odmah su preduzete sve bezbednosne mere, na lice mesta su izašli pripadnici protivdiverzione jedinice, koji su pregledali zgradu suda i okolinu. Utvrđeno je da je pretnja bila lažna. Ipak, zaposleni u Osnovnom sudu ne osećaju se sigurno nakon ovog događaja i smatraju da će pretnja uticati na rad te pravosudne ustanove.

ANA je poznata i kao makedonska UČK-a, jeste separatistička organizacija koja je 2001. godine započela oružani sukob na teritoriji Republike Makedonije. Po nekim izvorima ona je usko povezana sa tzv. Oslobodilačkom vojskom Kosova (OVK) ili UČK-a.

(Agencije)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Dijagnoza

12.04.2017 17:15

Malo ANA malo DAEŠ malo OVK sve su to čeljad najveće demokratije USA.

A niko od njih nije protiv Izraela, i pored palestinskog pitanja?!?!?

Upitnik

12.04.2017 17:30

Hm

12.04.2017 17:30

Tu pocinje novi balkanski rat.

Me

12.04.2017 17:48

Kuha se kuha...

Tigar

12.04.2017 18:41

Ma kad je to nesmiju oni pisnut dok im klinton ne odobri ovako su nula podmukli fasisti

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.