Monte Karlo: Sve duža lista otkaza!

Produžila se lista igrača koji neće učestvovati na prvom velikom turniru na šljaci ove sezone. I Marej pod znakom pitanja!

Tenis 13.04.2017 | 21:50
Monte Karlo: Sve duža lista otkaza!
U nedelju počinje masters u Monte Karlu, koji bi prema najavi organizatora trebalo da okupi veliki broj igrača iz svetskog vrha.

Svetski "broj dva" Novak Đoković, koji je dva puta osvajao turnir, već je doputovao u kneževinu i počeo pripreme za prvi turnir na šljaci ove sezone. Za njega će to biti povratak na teren posle pauze i propuštenog mastersa u Majamiju zbog povrede lakta.

I prošlogodišnji šampion, i najuspešniji sa čak devet trofeja u Monte Karlu, Rafael Nadal potvrdio je nastup, ali je poslednjih dana stiglo nekoliko otkaza.
Posle Rodžera Federera, koji je najavio pauzu do Rolan Garosa, nastupe su otkazali i Kei Nišikori, Gael Monfis, a poslednji se povukao Nik Kirjos.

Endi Marej, prvi igrač sveta, koji je prošle godine eliminisan u polufinalu, još nije potvrdio učešće, nakon što je van terena već nekoliko nedelja zbog povrede lakta. Britanac je ostavio otvoreno pitanje učešća u Monte Karlu posle nastupa na humanitarnoj egzibiciji u Cirihu koju je organizovala Fondacija Rodžer Federer.

"Nadam se da ću učestvovati u Monte Karlu, ako se moj lakat oporavi. Ako mi to ipak ne dozvoli, moraću da budem strpljiv još neko vreme. Moram polako da se vraćam", poručio je Marej u Cirihu.

Osim njega neizvestan je i nastup Rišara Gaskea, koji još uvek nije potvrdio organizatorima da li će se takmičiti u Monte Karlu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar