Kličko: Za Džošuu sam Mont Everest!

Ostalo je svega 14 dana do dugo čekanog meča za IBF, WBA i IBO titule između Entonija Džošue (27) i Vladimira Klička (41), a Ukrajinac se oglasio sa Alpa.

Ostali sportovi 18.04.2017 | 10:15
Kličko: Za Džošuu sam Mont Everest!
Kličko koji je u svom poslednjem meču 2015. godine poražen od Tajsona Fjurija posle 11 godina bez izgubljenog meča, sada deluje motivisano i sa velikim samopouzdanjem najavljuje ovaj duel.

„Na Mont Everest se možete popeti u određeno doba godine, dve nedelje u aprilu. Ako stignete do vrha reći ćete: ‘Osvojio sam Everest’, ali onda morate da se spustite jer planina i dalje može da vas ubije“, rekao je iskusni borac i dodao:

„Mnogi su umrli tamo. Neki su se i vratili, ali da li je Everest poražen, ne. On još stoji tamo.“

Od kada je postao profesionalac 1996. godine dobio je 64 borbi od kojih 53 nokautom, tako da će za nepobedivog Britanca ovaj meč biti težak zalogaj.

„Ovakve prilike ne dobijaju se svaki dan. Boksovaću sa zvezdom u usponu, to je sjajno. Rekao sam mu ako me pobedi, čestitaću mu. Ali ako ja pobedim pomoći ću mu da se vrati, kao što sam se ja povratio. Biću njegov mentor“, bile su reči Ukrajinca.

Meč koji je prošle godine otkazan zbog povrede Ukrajinca konačno će biti održan 29. aprila na ’Vembliju’ pred 90.000 gledalaca, što će biti najveći spektakl britanskog boksa u istoriji, kao i u čitavoj Evropi

„Imam sjajnu priliku da povratim većinu titula i boriću se protiv momka koji je na mom nivou. Mislim da su nam šanse 50-50“, zaključio je Kličko.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar