VN Monaka bez Alonsa zbog trke Indijanapolis 500!

Vozač Meklarena Fernando Alonso neće učestvovati na Velikoj nagradi Monaka u Formuli jedan, pošto će se 28. maja takmičiti u trci Indijanapolis 500.

Ostali sportovi 13.04.2017 | 19:50
VN Monaka bez Alonsa zbog trke Indijanapolis 500!
Vozač Meklarena Fernando Alonso neće se takmičiti u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monte Karla, jer želi da vozi trku Indijanopolis 500. Dobio podršku Honde i Meklarena. Menja ga "penzionisani" Dženson Baton?

Alonso će prvi put voziti najveću automobilsku trku u SAD i pokušaće da osvoji "triplu krunu", odnosno da pobedi u Monaku, Indijanapolisu 500 i trci 24 časa Le Man.

"To je težak izazov, ali sam spreman za njega", rekao je Alonso, koji je tokom karijere dva puta pobeđivao u Monaku.

Velika nagrada Monaka će biti jedina trka u Formuli jedan ove sezone koju će Alonso propustiti, saopštio je Meklaren, ali nije naveo ko će ga zameniti.

Meklaren će prvi put u 38 godina učestvovati na trci Indijanapolis 500.

Dvostruki svetski šampion Formule 1 ide ka ispunjenju sna!

Uz podršku Meklarena, Alonso (35) je da se oproba u trci Indijanopolis 500, zbog čega će propustiti trku Formule 1 u Monte Karlu 28. maja.

Honda, koja stoji iza Meklarena, podržala je odluku Španca, a automobil tima Andreti koji će voziti u Indijanopolisu biće brendiran kao da je reč o bolidu Formule, dakle sa Meklarenovim logom.

Za sada još nije poznato ko će uskočiti u tim Meklarena za trku u Monte Karlu, a špekliše se da bi to mogao da bude šampion iz 2009. godine, Britanac Dženson Baton, koji se pre šest meseci povukao iz Formule 1, ali je i dalje pod ugovorom sa Meklarenom kao njegov ambsador.

Alonso je izjavio da mu je davnašnja želja da objedini "triplu krunu" - pobeda u Formuli u trci u Monaku, Indi 500 i Le Man.

Do sada je to uspelo samo jednom vozaču - Grejemu Hilu davnih 60-ih godina prošlog veka.

Alonso je dva puta pobeđivao u Monaku - 2006. i 2007. godine.

"Pred sebe sam postavio veliki izazov, mada još ne znam da li ću da vozim Le Man, ali nameravam. Imam samo 35 godina, dakle imam još vremena", izjavio je Španac.

Kaže i da mu je žao što neće učestvovati u trci u Monte Karlu, ali naglašava da će to biti jedina trka Formule 1 koju će propustiti ove sezone.

Iako nema iskustva u trkama kao što je Indijanopolis 500, Alonso je uveren da može da napravi dobar rezultat. 

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar