Kirjos otkazao Monte Karlo, Đoković može da odahne!

Prvi turnir Masters 1000 serije na šljaci počinje 16. aprila u Monte Karlu, a jedan po jedan igrač otkazuje nastup u glavnom gradu Monaka.

Tenis 13.04.2017 | 19:15
Kirjos otkazao Monte Karlo, Đoković može da odahne!
Kirjos je, inače, na poslednja dva turnira u Akapulku i Indijan Velsu, pobedio Novaka Đokovića, koji sada može da se skoncentriše na eventualni duel sa Nadalom.

Pošto su učešće odjavili Rodžer Federer, Kei Nišikori i Gael Monfils, najnovije lice na ovoj listi je Australijanac Nik Kirjos. On je u utorak objavio da neće igrati u Monte Karlu, a zameniće ga Federiko Delbonis. Kirjos, koji je odveo svoju Dejvis kup reprezentaciju u polufinale prošle nedelje pobedom nad SAD, vratiće se na ATP turniru u Eštorilu koji se igra početkom maja.

Pored pomenutih tenisera neizvesni su i nastupi prvog tenisera sveta Endija Mareja i Francuza Rišara Gaskea. Učešće je ranije potvrdio pored našeg Novaka Đokovića i Rafael Nadal, aktuelni šampion ovog turnira.

Naš najbolji teniser imaće priliku da dobrim nastupom na ovom takmičenju smanji razliku za Marijem, s obzirom da je prošle godine ispao u drugom kolu dok je Britanac igrao polufinale.

Nagradni fond turnira iznosi 4.600.000 evra a pobednik će osvojiti 1000 ATP bodova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar