Video: Novakov meč u najboljih pet prošle sedmice!

Prošla teniska nedelja bila je uglavnom posvećena Dejvis kupu u kom su dominirali Novak Đoković i Nik Kirjos, kao i WTA turnirima u Čarlstonu i Montereju.

Tenis 13.04.2017 | 18:15
Video: Novakov meč u najboljih pet prošle sedmice!
Pravo osveženje predstavljalo je tinejdžersko finale u Čarltonu, u kome je Ruskinja Darija Kasatkina (19) savladala vršnjakinju Jelenu Ostapenko iz Letonije (2:0).

Nekoliko mečeva se izdvojilo, a ovo su najboljih pet koji su po izboru američkog sajta Tennis World USA obeležili proteklu sedmicu.

5. Novak Đoković - Albert Ramos (6-3, 6-4, 6-2), Dejvis kup

Novak je ubedljivom pobedom nad Špancem doneo vođstvo od 1:0 našoj reprezentaciji, što je dalo krila našim igračima da već posle dva dana obezbede prolaz dalje. Novak je takođe izrazio nameru da nastupi i protiv Francuza u polufinalu.



4. Anastasija Pavljučenkova - Anđelik Kerber (6-4, 2-6, 6-1), Monterej

Ruskinja je pobedom nad Nemicom osvojila prvu titulu u sezoni, ukupno devetu u karijeri i tako nanela novi udarac prvoj teniserki sveta koja još nema titulu ove godine. Pavljučenkova je ostala na 16. mestu WTA liste, a Kerber sada ima svega 325 bodova više od drugoplasirane Serene Vilijams.



3. Stiv Darsis - Paolo Lorenci (6-7, 6-1, 6-1, 7-6), Dejvis kup

Belgijanci su posle velike borbe savladali Italijane i prošli dalje, a veliki doprinos dao je Stiv Darsis koji očigledno obožava da igra u ovom takmičenju, s obzirom da je bio junak i u prvoj rundi. On je izgubio prvi set od veterana Lorencija, ali se furiozno vratio i dobio naredna tri i na taj način doneo poen svojoj ekipi.



Nik Kirjos - Džon Izner (7-5, 7-6, 7-6), Dejvis kup

Problematični Australijanac definitivno je sazreo i kao ličnost i kao teniser. Posle velikih pobeda nad Đokovićem u Akapulku i Indijan Velsu, zaigrao je sjajno i u nacionalnom timu i odveo ga do prolaza među četiri najbolje Dejvis kup reprezentacije, gde će se susresti sa Belgijancima. Ovo je bio meč dva sjajna servera što pokazuje i rezultat, a mladi „Kengur“ bio je skoncentrisaniji i doneo svom timu vredan bod.



Darija Kasatkina - Jelena Ostapenko (6-3, 6-1), Čarlston

Kao što smo rekli pravo osveženje u ženskom tenisu stiglo je na ovom turniru, gde su se u samoj završnici sastale dve devetnaestogodišnjakinje. Mesec dana starija Ruskinja je bila bolja i osvojila prvu WTA titulu u karijeri, zbog čega je napredovala za 13 pozicija, tako da je sada 29. igračica na svetu. Ostapenko je preskočila čak 16 mesta, sada je 50. teniserka na planeti.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar