Hamilton i Fetel izjednačeni, slijedi "luda" sezona

Vozač Mercedesa Luis Hamilton i Ferarija Sebastijan Fetel izjednačeni su po broju bodova posle prve dve trke u novoj sezoni Formule 1.

Ostali sportovi 13.04.2017 | 15:45
Hamilton i Fetel izjednačeni, slijedi "luda" sezona
Njih dvojica su osvojili šest od poslednjih sedam titula u najbržem cirkusu, a Hamilton ove sezone očekuje vrhunsku borbu između njih dvojice.

Jurnjavu sa Fetelom na stazi, ali i na rang listi vozača, Luis Hamilton ocenjuje kao najveći izazov sa kojim se do sada suočio.

Posle četiri vezane titule Fetela od 2010. i dve uzastopne Hamiltona, prošle godine se „umešao" i Niko Rozberg.

Sada su, kaže Hamilton, on i Fetel u najboljim godinama i prvi put su na putu do titule jedan drugome najbliži i najozbijniji protivnici.

"Borim se protiv četvorostrukog šampiona sveta. On je sada u svojoj najboljoj formi i neverovatno je brz", rekao je Hamilton posle pobede u Kini.

Hamilton za Ferari kao ekipu kaže da su takođe na vrhuncu u ovoj deceniji, ali je ista situacija i sa Mercedesom za koji on vozi.

Ove godine nema rivaliteta koji je prethodnih godina vladao između Luisa Hamiltona i Nika Rozberga, a nivo međusobnog sportskog poštovanja između dva sadašnja vodeća vozača je veliki.

Ferari će zbog kraćeg bolida imati prednost na užim deonicama, Mercedes zbog dužine formule na bržim i širim stazama, a šampiona bi po svemu sudeći mogle da odlučuju nijanse.

Prvu narednu narednu priliku da vidimo trkački okršaj dvojice višestrukih šampiona Formule 1 imamo na Velikoj nagradi Bahreina u nedelju, 16. aprila.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar