DK - Armenulić o polufinalu: Francuzi su favoriti, ali mi imamo Novaka!

Bivši selektor srpske teniske reprezentacije Radmilo Armenulić smatra da Srbija ima šanse da se plasira u finale Dejvis kupa, iako ne spori Francuzima ulogu favorita.

Tenis 15.04.2017 | 15:45
DK - Armenulić o polufinalu: Francuzi su favoriti, ali mi imamo Novaka!
Srbija se plasirala u polufinale Svetske grupe ubedljivim trijumfom nad Španijom - 4:1. Izabranici Nenada Zimonjića u borbi za finale sastaće se od 15. do 17. septembra sa Francuskom, koja je u četvrtfinalu lako savladala Veliku Britaniju (4:1).

U reprizi finala iz 2010, u kojem su naši teniseri osvojili jedini trofej u međunarodnom takmičenju, "trikolori" su favoriti, istakao je Armenulić za "Alo!", pre svega zbog prednosti domaćeg terena. Ali, naši teniseri neće biti u podređenom položaju, ponajviše zbog ohrabrujućih partija Novaka Đokovića.

- Biće mnogo teško jer se, nažalost, ne igra u Srbiji. Francuzi imaju sjajnu publiku kada igraju na domaćem tlu, gotovo argentinsku atmosferu. Za duel sa Srbijom biće jači i za Congu, koji će se do tada oporaviti od povrede. Osim toga, vidi se da su naoštreni, imaju jak sastav i smatram da su favoriti - rekao je Armenulić za "Alo!".

Ipak, i srpska reprezentacija ima kvalitet i zna kako se pobeđuju "trikolori".

- Francuzi su jači nego 2010, kada smo ih pobedili u finalu Dejvis kupa. Bogu hvala, Novak se polako vraća u formu. Videlo se to protiv 24. tenisera sveta Ramosa Vinjolasa. Viktor Troicki je takođe dobro odigrao. Samo se kod njega nikad ne zna, jer igra toplo-hladno. Pre sedam godina je bio ključan za uspeh, neka tako bude i u septembru - dodao je Armenulić.

"TRIKOLORI" ĆE IZABRATI ŠLJAKU

Armenulić smatra da će Francuzi za polufinalni duel sa Srbijom kao podlogu izabrati zemlju.

- Verovatno će se igrati na zemlji, jer se polufinale Dejvis kupa igra posle Rolan Garosa i US Opena. Čisto sumnjam da će Francuzi izabrati neku drugu podlogu. Francuzima odgovara šljaka, nama manje, ali šta je, tu je - kaže on.

PLASMAN FRANCUZA NA ATP LISTI

Žo-Vilfrid Conga - 10.

Gael Monfis - 11.

Lukas Puj - 17.

Rišar Gaske - 22.

Žil Simon - 30.

Benoa Per - 40.

Nikola Mau - 46.

Adrijan Manarino - 58.

Žeremi Šardi - 68.

REZULTATI ČETVRTFINALA

Australija - SAD 3:2

Belgija - Italija 3:2

Francuska - V. Britanija 4:1

Srbija-Španija 4:1

PAROVI POLUFINALA

Australija - Belgija

Francuska - Srbija

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar