SL: Podmlađeni ''Delfini'' lako sa Slovačkom!

Vaterpolo reprezemtacija Srbije pobedila je u Bečeju selekciju Slovačke 11:2 (3:0, 3:1, 2:1, 3:0) u poslednjem meču A grupe Svetske lige.  I mlade vaterpolo snage znaju! Srbija trijumfalno završila grupnu fazu Svetske lige. Podmlađeni sastav deklasirao u Bečeju Slovačku 11:2 u poslednjem kolu.

Ostali sportovi 11.04.2017 | 19:40
SL: Podmlađeni ''Delfini'' lako sa Slovačkom!
Podmlađeni sastav ekipe Dejana Savića trijumfovalno je završio grupnu fazu i od ranije obezbeđenog prvog mesta ide na Završni turnir u Moskvu, koji se igra u junu.

Najefikasniji na meču u bazenu u Bečeju, gde su "delfini" igrali prvi put posle 16 godina, bio je Subotić sa tri gola, po dva su dali Toholj i Drašović, a u strelce su se upisali braća Rašović, Lazić i Stojanović.

Posle 16 godina vaterpolo reprezentacija Srbije bila je domaćin u Bečeju, a svi koji su bili na bazenu mogli su da uživaju u predstavi koju su pružili mladi igrači na koje se oslonio Dejan Savić.

Srbija - Slovačka 11:2 (3:0, 3:1, 2:1, 3:0).

Meč je bio lišen bilo kakvog rezultatskog značaja, jer je Srbija već obezbedila plasman na završni turnir Svetske lige koji će biti odigran u Moskvi u drugoj polovini juna.

Gavril Subotić je sa tri gola bio najefikasniji igrač utakmice, u kojoj su za seniorski tim debitovali Rogač i Petar Tomić.

"Odbana je najvažniji segment i bila je dobra. U ovakvim mečevima mladi igrači su pod tremom ali je na kraju sve bilo kako smo planirali", rekao je selektor Dejan Savić.

Dvostruki strelac Nebojša Toholj je izjavio:

"Čast mi je što sam bio deo ovog tima. Zadovoljstvo je i zbog igre i zbog pobede, trudili smo se da opravdamo poverenje selektora Savića".     

Bazen: "Đorđe Badža Predin".
Gledalaca 600.
Sudije: Vlaho Radićević (Hrvatska), Levan Berišvili (Gruzija).
Igrač više: Srbija 5 (3), Slovačka 6 (0).
Peterci: Slovačka 1 (1).

SRBIJA: Rističević, S. Rašović 1, V. Rašović 1 , Lazić 1, Subotić 3, Tomić 1, Drašović 2, Toholj 2,  Jakšić, Rogač, Stojanović 1, Janković, Dobožanov.

SLOVAČKA: Hoferika, Vidumanski 1, Zatovič, Baran, Uradnik  P. Tkač, Furman, M.Tkač 1, Martanovič, Mitruk, Bielik, Veternik.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar