Meta pala na kuću u Hrvatskoj

Vučna meta za gađanje ciljeva u vazduhu, teška oko pet kilograma, koju je na sajli vukao borbeni avion hrvatske vojske, pala je danas van prostora poligona na privatnu kuću u mjestu Ližnjan, potvrđeno je iz Ministarstva odbrane Hrvatske.

  • Vijesti
  • Region


Iz ovog ministarstva dodaju da se incident dogodio tokom održavanja generalne probe međunarodne vojne vježbe "Štit 17". 

"Pilot aviona je prema proceduri letio iznad aerodroma Pula, te je izbjegavajući naseljena mjesta krenuo prema poligonu Marlera. U samom zaokretu iznad mora, neposredno kod mjesta Ližnjan, pukla je nosiva sajla i meta je usljed djelovanja južnog vjetra pala na privatnu kuću i prouzrokovala manju materijalnu štetu", navode iz Ministarstva odbrane. 

Pripadnici vojne i civilne policije izašli su na teren i u toku je utvrđivanje uzroka ovog incidenta, prenose hrvatski mediji.

(Agencije)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

IZGUBLJENI KOMPAS

10.04.2017 15:26

A znaju ismijavati Srbiju zbog starih aviona sljam sa europskim vrijednostima

Oni vjezbaju spremaju se,naoruzavaju,Srbija vjezbaju,naoruzavaju,a bih vojska kao stado ovaca gladni zedni vozila I'm se raspadaju...komsije I jedni I drugi lice na vojsku I ponasaju se vojnicki a ovo ovdje nije I'm ravno Ni lovacko drustvo

Djuro

10.04.2017 17:29

komedija

10.04.2017 16:07

Ne trenirajte vise i manite se uvjezbavanja vidite da niste sposobni,pobicete narod,neka vas ili igrajte igrice pusti te se rata!

RE: Djuro

10.04.2017 20:15

Mi imamo dobru Policiju😊, kako je Slobo jednom rekao?? Vas niko nesme da bije, osim nase i vase Milicije. Hehe

Razvoj: NEST387

© Aleksandar Kamenjašević 2016.
Sva prava zadržana.